Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nemški hostli v sodelovanju z UNESCO

Vsebina
Youth Hostli v Nemčiji sodelujejo z znamenitostmi svetovne dediščine.

V Nemčiji je kar 38 znamenitosti, ki so vključene na seznam svetovne dediščine UNESCO. Na seznamu so znamenitosti kot je katedrala v Khölnu ali pa posebno najdišče fosilov, pa vse do starorimskih stavb v Trieru ter rudnikov v Essnu. Odražajo več kot 6000 let zgodovine. Od najstarejših hiš iz kamene dobe, zgrajenih ob jezeru Constance, pa vse do arhitekture Bauhaus ter sodnih tovarn današnjega časa. Samostani, gradovi, muzeji ter neverjetni vrtovi vas vabijo, da spoznate kulturno raznolikost Nemčije.



Na vsem svetu je 981 kulturnih in naravnih znamenitosti iz 160 držav, ki spadajo na seznam UNESCO. Stavbe, urbana območja, arheološka najdišča, spomeniki industrijske zgodovine ter kulturne pokrajine lahko postanejo del svetovnega seznama dediščine. Svetovna naravna dediščina zajema pomembne ekosisteme, območja pomembna v zgodovini evolucije, naravni raj in zaščiteni rezervati za živali in rastline.

Odkar so ga razglasili v letu 2005, je UNESCO dan svetovne dediščine praznovan vsako leto. V Nemčiji ga vsako leto praznujejo prvo nedeljo v juniju. Vse znamenitosti so dobrodošle, da se pridružijo praznovanju. Vsako leto pa ena izmed znamenitosti organizira osrednji dogodek.

Sedaj pa UNESCO v Nemčiji ter nemška hosteling zveza (DJH) sodelujeta še tesneje. Cilj je dvigovanje javne ozaveščenosti, saj pomaga javnosti spoznati znamenitosti Nemčije, ki so na seznamu svetovne dediščine. S tem se ne izkazuje le posebna skrb za ohranjanje dediščine, temveč tudi pomemben način prenašanja osnovne zamisli in ideala UNESCA. Tako se pojavljajo znamenitosti dediščine, ki ustvarjajo kulturni dialog z okoljem.



Youth Hostlom je zelo preprosto doseči ta cilj, saj jih je mogoče najti v neposredni bližini znamenitosti svetovne dediščine. Pravzaprav, lahko celo rečemo, da ponujajo pakete za goste, ki lahko v polni meri izkusijo lepoto in pomembnost znamenitosti.

Nekaj izbranih primerov:

Youth Hostel Tönning na severu Nemčije je odličen kraj, ki vam omogoča raziskovanje naravnega območja Wadden Sea. Posebej naučeni vodiči, trenirani na področju okoljske tematike, vodijo skupine, ki prihajajo na obalo. Tam so tudi laboratoriji in članki, ki nagovarjajo ljudi ter omogočajo spoznavanje znamenitosti.

V Wittenbergu je Youth Hostel, ki je del palače in se drži cerkve, kjer je Martin Luther, nemški reformator, na vrata izobesil svojih 95 tez. Na voljo je več programov, kot so »obroki iz časa Martina Lutra« ter »srednjeveški stik.« Leta 1517 je Wittenberg postal iskra od koder se je zanetil ogenj reformacije. Tako bo tukaj leta 2017 organiziranih ogromno prireditev v počastitev pol-tisočletne obletnice.



Območje svetovne dediščine v zgornji dolini reke Rajne je dolgo kar 67 kilometrov. Na obalah ogromne reke je sedem hostlov. Youth Hostli Rüdesheim, Bingen, Bacharach, Kaub, Oberwesel, St. Goar in Koblenz ponujajo oglede ladji, oglede mest, raziskovanje s pomočjo GPS opreme in še več. Gostje lahko pričnejo potovanje v preteklost tako, da se oblečejo v oblačila preteklih časov ter poslušajo zgodbe o preteklih časih.

Youth Hostel Kaub se nahaja v 200 let stari carinarnici. Youth Hostel Bacharach je v gradu, ki je bil zgrajen v 12. stoletju. Kot vsi ostali, je bil tudi ta povsem prenovljen ter ponuja sodoben standard, kot so spalnice z lastnimi kopalnicami. Še en dober primer je trdnjava Ehrenbreisttein v mestu Koblenz, visoko nad sotočjem rek Rajne in Moselle.

Sorodni članki

Prijava