Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zatočišče čiste vode - Brazilija

Vsebina
Mesto Natal in plaže Pipe ponujajo neverjetno naravno lepoto in nočno življenje. Kar pa je najbolje, le uro vožnje sta oddaljeni ena od druge.

V deželi kontinentalnih razsežnosti ni ravno preprosto spoznati več zanimivosti naenkrat. Včasih pa vam narava priskoči na pomoč in ponudi dve izjemni lokaciji eno blizu drugi. Takšen primer je tudi Rio Grande do Norte, kjer sta Natal in Pipa manj kot uro vožnje stran.



Turisti običajno prispejo v Natal, ki je prestolnica pokrajine Rio Grande do Norte ter je zato tudi bolje povezan s svetom, saj ima mednarodno letališče in je povezan tudi z nekaj avtocestami. "Vsi obiskovalci si želijo spoznati plažo Ponta Negra, ki je na vseh razglednicah mesta in pokrajine s sipinami. Še zlasti to velja za Genipabu, kjer se lahko z buggijem popeljete po peščinah, ali pa vadite deskanje na pesku!", nam je razložila upraviteljice hostla Lua Cheia, ki je del brazilske mreže HI, Mary Bezerril. Vedno bolj priljubljen pa postaja izlet, ki preko Galinhos, vodi do prvinskih plaž na obali severno od mesta Natal.



Čeprav je Natal prestolnica, kar pomeni, da je vseeno veliko mesto, jo zaznamuje narava. Mesto pa ima tudi zelo živahno nočno življenje. "Noči so razdeljene po temah. Skoraj vsa ponudba ima glasbo istega stila na isti dan, kar pomeni, da se obiskovalci vživijo v vzdušje," pravi upraviteljica hostla Verdes Mares, ki je prav tako član mreže HI Hostels Brazil, Rita Castro. Razložila je, da zlasti poleti ljudje že zgodaj zapustijo domove, se odpravijo v življenje in uživajo celo noč v pivnicah, na koncertih ter na festivalih. Kadar se gostje strinjajo pa organizirajo tudi velik prostor pred poslopjem Hostel Verdes Mares, kjer si pečejo meso in se zabavajo. Hostel Lua Cheia ponuja še preprostejši dostop do zabave, saj ima lastno pivnico Taverna Pub. "Obratuje od ponedeljka do sobote ter ima vsak dan živo glasbo," pravi Mary. Ponedeljki so dnevi »skritih namer,« znamenite mestne zabave. Poslopje se preprosto napolni in včasih so spredaj tudi čakalne vrste za vstop, saj ponujamo odlično glasbo in pijače. Obiskovalci so preprosto navdušeni.



Po nekaj dnevih v Natalu si večina popotnikov spakira stvari ter se napotijo proti plažam Pipa, ki se nahajajo v občini Tibau do Sul, ki je le 85 kilometrov stran. Obdana z laguno Guaraíras ter Atlantskim oceanom, je ta plaža zavetišče za delfine in morske želve, ki vsakič pridejo sem. "Ljudje prihajajo sem zaradi čudovite pokrajine, kristalno čiste vode in morskega življa," je razložila lastnica hostla Pipa Backpackers, Janet Alcantara, ki je prav tako del mreže HI Hostel Brazil .

Za noč vam ne bo zmanjkalo pivnic, restavracij in klubov. Pipa hostel pa na vrtu ponuja večerjo z žara in zabave, glede na želje in potrebe gostov. V vrhuncu sezone med decembrom in marcem, ter v juliju in avgustu, je tukaj največ ljudi, čeprav je mnogo obiskovalcev, ki se z veseljem vračajo tudi izven sezone. Na novoletni zabavi je bilo letos kar 80% ljudi, ki so že poprej bili v hostlu. Tako Janet sklepa, da so prišli sem, da bi lahko praznike preživeli skupaj s prijatelji, ki so jih spoznali prav v njihovem hostlu.

Sorodni članki

Prijava