Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Plezanje na najvišji vrh Severne Irske Slieve Donard

Vsebina

Donard LogoLetošnjega junija vas severno irska Hosteling zveza vabi na plezanje na najvišji vrh Severne Irske Slieve Donard, da zbere denar v podporo fizične in psihične dobrobiti severnoirske mladine.

Pa dveh zelo uspešnih dobrodelnih pohodih po prelepi obali Severne Irske od počastitvi stoletnice hostelinškega gibanja, je severnoirska organizacija sklenila ustanoviti sklad, kamor bi se zbiral denar s pohodov. Ta denar bi se uporabljal v podporo državni iniciativi ki spodbuja mladino, naj bo bolj aktivna in hkrati dala možnost mladim vseh starosti, da raziščejo naravo in podeželje. 

Pohod se začne v parku Donard in se nadaljuje proti gori ob strugi reke Glen, skozi prekrasne mešane gozdove. Pešci bodo nato šli dalje ob reki navzgor še kakšna dva kilometra ob reki navzgor proti sedlu med prelepim Donardom in Commedaghom. Na lep dan, lahko z vrha vidite vse do otoka Man, deželo Wicklow in deželo Donegal na Irskem, kakor tudi Wales in Škotsko.

Mourne MountainsNewcastle v deželi Down je predel prekrasne narave, v ozadju s pogledom na gorovje Mourne, kar je eden najlepših naravnih biserov na Irskem. Gorovje ima skupaj dvanajst vrhov in je raj za planince. Dokler pa ste tam, pa lahko raziščete tudi grad Dundrum, gozdni park Tollymore ter plaži Newcastle in Murlough.

 
 
Hostelling International Severne Irske ima udoben, tradicionalen hostel, ki se nahaja ob vznožju gorovja Mourne. Ta hostel je zelo primeren tudi za skupine, tako da če to poletje ne veste kam, zakaj pa ne za kakšen teden v raziskovanje plaž, gozdov in gora?

Zveni zanimivo? Priti v Newcastle je preprosto! Letališče George Best Belfast je le tri kilometre oddaljen od Holywooda na severu Downa. Na letališču pa pristajajo letala easyJet, Jet2.com  in Aer Lingus, ki letijo iz Španije, Francije, Nemčije, Nizozemske, Italije in še od kod. Dobre pa so tudi avtobusne povezave, ki jih lahko pogledate na www.translink.co.uk.  So pa tudi redne linije od letališča do samega mestnega centra, če želite spoznati tudi sam Belfast. 

Če želite svoj obisk organizirati že sedaj, v hostlu pod samim gorovjem Mournepa lahko že kar sedaj obiščete našo spletno stran www.hini.org.uk.

Sorodni članki

Prijava