Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Projekt Eden

Vsebina
Pridobiva se dovoljenje za Youth Hostel v okviru projekta Eden.

Projekti Eden je sodelovanje med hostling zvezo YHA in Snoozeboxom z namenom, da se zgradi nov Youth Hostel na lokaciji Eden. YHA vidi predlagano lokacijo na Ednu kot neposredno zamenjavo za njihov Youth Hostel Golant, v bližini Foweya, ki se mora zapreti koncem meseca maja 2014.



Prijava je bila poslana svetu okraja Cornwall, da ustanovi hostel z 58 sobami na avtomobilskem parkirišču Strawberry v okviru lokacije Eden ter upajo, da bo hostel začel delovati že letos poleti.

Caroline White, vodja YHA, pravi:  “Zelo smo navdušeni, da delamo v okviru projekta Eden. To bo prav ikonično mesto za YHA, ki bo lahko tam ponudil prvovrstno nastanitev. Zamisel je izjemno razburljiva. Veselimo se, da lahko pričnemo vabiti goste na obisk.”

David Harland, skupni vodja operacij projekta Eden, pravi: “Kot dobrodelni izobraževalni ustanovi sta YHA in Eden logična partnerja, ki bosta zagotovila cenovno primerne nastanitve. Skupni cilj je urediti hostel, ki bo navdahnil ter obogatil obe organizaciji z izkušnjami na področju predanosti izobraževanju mladih z najrazličnejšimi ozadji.”

Vloga je bila podana za dve leti, med tem ko Eden išče načine zagotavljanja nastanitve na širšem območju, ki vključuje tudi kmetijo Little Carne, katero so kupili v lanskem letu.



YHA bo v okviru projekta Eden šolskim skupinam omogočila pridobivanje izkušenj pri udejstvovanju v izobraževalnih aktivnostih. Youth Hostel bi prav tako predvidoma uporabljale družine, ki bi ga obiskovale tekom tradicionalnih šolskih počitnic in ob koncih tedna.

Lani je YHA zabeležila 11.500 nočitev, oziroma 5.750 obiskovalcev v Golantu, med njimi jih je bila večina šolskih otrok, ki so obiskali Eden. Ker se je Golant zaprl, je tako lokacija projekta Eden postala najbolj smiselna lokacija za nadomestni hostel.



Pravila obnašanja bodo razložena obiskovalcem ob samem prihodu, saj gre za lokacijo s posebnostmi, kot je primer zmanjšanja stopnje hrupa tekom noči. Tako bodo zmanjšana trenja z ostalimi stanovalci, hkrati pa se bo promoviralo odgovorno obnašanje.

YHA trenutno upravlja s 138 hostli tako v urbanih kot podeželskih okoljih. Lani je bilo preko 400.000 obiskovalcev mlajših od 26 let. Bogate pretekle izkušnje YHA ter dobro sodelovanje s sosedi, policijo in lokalnimi oblastmi so zagotovilo nadaljnjega uspeh. To so stvari na katere smo pri YHA zelo ponosni in tako pričakujemo, da se bo predlog za Eden Youth Hostel podaljšal tudi za nadaljnje sodelovanje.

Za več informacij obiščite spletno stran www.edenproject.com.


Sorodni članki

Prijava