Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dobrodošli na Malto!

Vsebina

Zame je Malta najbolj magičen kraj na svetu. Le redko kdo ve, kje sploh je. Tisti, ki jo odkrijejo in imajo priliko obiskati jo, so navdušeni, saj so očarani z njeno lepoto in tradicijo.

Malta ali malteški arhipelag leži na sredini sredozemskega morja. Nahaja se 93km južno od Sicilije in 288km severno od afriške obale. Ta arhipelag sestavljajo trije otoki: Malta, Gozo in Comino, ki skupaj štejejo 400,000 prebivalcev. Uradni jezik Malte pa je angleščina.

 
 
 
 
La VallettaMalta je največji med otoki, ter kulturno, komercialni in administrativni center. Gozo je drugi po velikosti in je bolj ruralen. Označujeta ga ribolov, turizem, rokodelstvo in kmetijstvo. Comino pa je večinoma nenaseljen in omogoča gostom odmaknjenost in samoto ob lepotah čiste vode v Modri laguni.
 
 

Village FestaOb veliki količini sončnih dni in premnogih kamnitih in peščenih plažah, ter s 7000 letno zgodovino, boste tudi ob bogatem nočnem življenju imeli zagotovo kaj videti. V vsakem turističen vodniku boste našli omenjene znamenitosti Malte, med ostalim tudi Hypogeum, ki je zaščiten s strani UNESCO. Gre za prazgodovinska svetišča, ki naj bi bila najstarejša najdba na svetu (starejša celo od piramid v Egiptu), ter veličastne palače.

 
 
Ozke vijugajoče ulice malteških mest so polne renesančnih katedral in baročnih palač. Ker pa je podeželje posuto z najstarejšimi človeškimi zgradbami, pa se otok večkrat opisuje tudi kot muzej na prostem.

NSTS – študentska popotniška organizacija, ki so jo študentje ustanovili za študente.

NSTS je prestižna potovalna agencija in inštitut za učenje angleškega jezika, ki so jo ustanovili na Malti leta 1963. Ponuja sledeče usluge:
• Tečaji angleščine za odrasle
• Mladinske počitnice s tečaji jezika za mladino med 10-17 (vključno z velikonočnimi in poletnimi tabori za učence med 10 in 13).
• Klub 50+ - tečaj za osebe nad 50, ki učenje jezika kombinirajo s kulturnimi aktivnostmi spoznavanja Malte.
• Srednješolske in univerzitetne fundacije, ki pripravljajo mladino na vpis v angleško govoreče univerze v Veliki Britaniji in ZDA
• Delavna mesta na Malti za mednarodne študente
• Športne dejavnosti za malteške in mednarodne klube
• Kulturne in sprostitvene izlete za šolske skupine

Poleg tega pa se organizacija ponaša še z dvema lastnima nastanitvenima centroma za študente:

1.NSTS Hibernia Residence and Hostel, v Sliemi
2.NSTS Campus Residence, v Msidi

Oba centra ponujata cenovno dostopno nastanitev mladini in odraslim. V hostlu Hibernia lahko za 9€ dobite prenočitev z zajtrkom. Ob dostopnih cenah in prijaznem osebju pa je bil hostel še pred kratkim obnovljen in se lahko sedaj ponosno predstavi javnosti v novi preobleki. Vsi njihovi gosti pa imajo brezplačen dostop do kluba na plaži, kjer se lahko sprostijo na plaži ali pa sodelujejo v vodnih športih (kot je potapljanja ali veslanje), ali pa preprosto uživate v lepoti kristalno čistega morja.

 YH Hibernia    YH Hibernia    YH Hibernia
 
NSTS Malta vabi bralce Globetrotterja naj obiščejo Malto, da izboljšajo svoje jezikovne sposobnosti in spoznavajo kulturo, med tem ko uživajo v počitku na otoku v cenovno dostopnih nastanitvenih kapacitetah NSTS.

Vsi bralci Globetrotterja, ki bi se hoteli udeležiti intenzivnega tečaja angleščine preko NSTS in bi se nastanili v njihovih centrih pred junijem 2009, bodo deležni 30% popusta na cene tečaja. Nastanitev v centrih za daljše obdobje (več kot 8 tednov) pa lahko prav tako vpliva na popuste tako pri tečajih, kakor pri nastanitvi. Več informacij najdete na www.nsts.org. Upamo, da kmalu obiščete Malto!

Ivana Tasic

Sorodni članki

Prijava