Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ajdovščina, dežela aktivnih doživetij

Vsebina
Ajdovščina leži v osrčju Vipavske doline, zelene in rodovitne dežele, ki ponuja obiskovalcu široko paleto doživetij za vse okuse. 

Odkrijte lepote Vipavske doline s kolesarskega sedeža – zapeljite se ob rekah Hubelj in Vipava, kolesarite skozi sadovnjake in vinograde po Vipavskih gričih ali se povzpnite na Trnovsko planoto in Hrušico.


Pogled z Gore; Foto: Janez Medvesek

Odkrijte planoto Gora, kjer se prepletajo številne pohodne poti, narava pa vas očara z jamami, vrtačami in raznolikim rastlinskim in živalskim svetom. Oglejte si Vipavsko dolino skozi Otliško okno, veliko naravno odprtino na robu planote. 

Poletite iz Ajdovskega letališča v spremstvu izkušenih pilotov z motornim ali jadralnim padalom in doživite nepozaben panoramski polet nad Vipavsko dolino. S padalom v tandemu pa poletite iz vzletišča Kovk, ki se nahaja na Gori in odkrijte čarobnost letenja. 



Poskusite odlično vipavsko vino, ki ima tudi dve avtohtoni sorti – pinolo in zelen. Sladkajte se s sočnim vipavskem sadjem, na turističnih kmetijah in v gostilnah pa okusite tipične vipavske jedi.



Kje lahko rezervirate kvalitetno in ugodno ležišče v Ajdovščini?
Toplo vas bodo sprejeli v Hostlu Ajdovščina, ki se nahaja na obrobju mesta v Športnem parku Pale. Hostel je zanimivo arhitekturno zasnovan. Z mnogimi lesenimi in kamnitimi detajli ter dvokapno korčno streho že na prvi pogled spominja na tradicionalno vipavsko hišo. Notranjost je, kljub modernemu pristopu, svetla, topla in prijetna, saj je osnovni material opreme les. Hostel ponuja 50 ležišč, zajtrk, brezplačno brskanje po svetovnem spletu v vseh sobah in v spletnem kotičku, v info kotičku pa so na voljo informacije o turistični in prireditveni ponudbi Ajdovščine in okolice.



Dobrodošli!

Dogodki: 
- Dnevi Gore: 13. Julij – Tiha dolina na Predmeji
- Vodiška noč: 26. Julij – Vodice pri Colu
- Rekreativna kolesarska dirka na Predmejo: 31. Avgust – start na Lavričevem trgu v Ajdovščini

Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina
+386 5 36 59 140

Sorodni članki

Prijava