Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Poletna ponudba za skupine

Vsebina
Poletne počitnice so namenjene tako brezskrbni zabavi, kot predvsem spoznavanju novih krajev, ljudi in predvsem druženju. Lahko sicer tvegate in odidete nekam na slepo v upanju, da boste našli primerno družbo, ali pa se raje že doma dogovorite s prijatelji, sodelavci ali sošolci in vrstniki ter si zagotovite svoj prostor vnaprej in po točno določeni ceni, brez skritih doplačil ali presenečenj.

Popotniško združenje Slovenije vam predlaga hostel Pekarna v Mariboru, kjer boste le nekaj minut oddaljeni od največjega festivala v Sloveniji - Festivala LENT, kjer se na 40 prizoriščih v 16 dneh zvrsti 1.200 dogodkov in ki ga obišče okrog 500.000 obiskovalcev. Za tiste, ki bi se radi vsaj malo umaknili iz vročine, predlagamo Kočo Suha v Bohinju ali hostel v Idriji. Koča Suha se nahaja nekaj minut stran od Bohinjskega jezera in je idealna lokacija za nekajdnevno druženje, hostel Idrija pa odpira vrata v podzemni svet živega srebra, celotno mesto Idrija pa je pridobilo laskav naziv "EDEN - European destination of excelence". 



V poletni vročini se seveda prileže tudi osvežitev ob Velenjskem jezeru ali znanih Ptujskih termah, kjer vas pričakujeta hostla MC Velenje, ki se nahaja le nekaj minut od velenjskega gradu in Poetovio na Ptuju, ki se nahaja v prelepem delu najstarejšega slovenskega mesta. Za konec pa vam ponujamo še hostel Debeli Rtič, ki se nahaja neposredno na obali z lastno plažo in široko izbiro sob; od več-posteljnih pa vse do kakovosti treh hotelskih zvezdic. Gre za kompleks, ki je v upravljanju Rdečega križa Slovenije in tako z vsako nočitvijo tudi podpirate največjo humanitarno organizacijo na svetu.

1. Youth Hostel Pekarna
Hostel Pekarna je v celoti prenovljen in sodobno zasnovan. Ponuja namestitev v sedmih štiriposteljnih sobah s kopalnicami, dostopnimi preko širokega bivalnega hodnika, namenjenega druženju, posedanju in prehodu na leseno teraso. Mansarda je urejena kot rezidenčni center. Gostje lahko izbirajo med sodobno opremljenimi apartmaji ali garsonjerami s svojo kuhinjo in kopalnico. Kapaciteta ležišč v Hostlu Pekarna je 61 ležišč. Za ogled Maribora, njegovih znamenitosti in okolice je gostom hostla na voljo izposoja koles.



2. Youth Hostel Koča Suha
Koča Suha je primerna za večje skupine oz. zaključene družbe in družine, ki bi radi svoj dopust preživeli v mirni soseski Triglavskega narodnega parka. Skupno ima koča 24 ležišč v različnih tipih namestitve. Koča Suha je bila v letu 2013 popolnoma prenovljena, kuhinja je sodobna in popolnoma opremljena s prostorno jedilnico. Poleg moderno opremljene kuhinje je na voljo tudi štedilnik na drva, ki da v hladnejših dnevih vašemu bivanju poseben čar. Podobne, a manjše »gašperčke«, najdete tudi v drugih prostorih koče.



3. Youth Hostel Idrija
Hostlu Idrija leži na lepi lokaciji na hribčku nad mestom. Zbujali se boste ob čudovitem razgledu na mesto in njegovo zvezdno strukturo, jutranja kavica v srcu mesta pa je le petminutni sprehod stran. Hostel Idrija ponuja prenočišče v dvoposteljni, triposteljni ali štiriposteljni sobi, za večje skupine pa je na voljo tudi osemposteljna soba. Kopalnice in toaletni prostori so v skupni souporabi. V hostlu je na voljo brezplačna posteljnina in brisače, brezplačno parkiranje in internet. Osebje v hostlu pa vam z veseljem postreže z vsemi informacijami o Idriji in njenih znamenitostih.



4. Youth Hostel Velenje
Hostel Velenje, ki leži 500 m od centra mesta Velenje lahko gosti 58 oseb v različnih tipih sob (2- do 6-posteljnih). V povezanem delu hostla so prostori Mladinskega centra Velenje, ki se lahko pohvalijo z najmodernejšimi seminarsko-kongresnimi prostori z vso potrebno tehnično opremo in so popolnoma primerljivi z bistveno dražjimi hotelskimi ponudniki. Poleg prostorov hostel ponuja tudi vse spremljajoče storitve: prigrizke, tople in hladne napitke ob odmorih ter kosila in večerje v bližnji restavraciji. Na voljo pa je tudi skupna kuhinja z veliko jedilnico. Konferenčni del je namenjen tako gostom hostla, kot tudi zunanjim uporabnikom. Tako je možna izvedba večdnevnih seminarjev, konferenc in enodnevnih posvetov. Sistem pregraditve seminarskega prostora omogoča postavitev 1, 2 ali 3 enako opremljenih predavalnic. Del Mladinskega hotela Velenje je prilagojen tudi invalidom.



5. Youth Hostel Poetovio
Hostel Poetovio se nahaja v stavbi Dijaškega doma Ptuj v mirnem okolju najstarejšega mesta v Sloveniji. Ima lastno parkirišče, v bližini se nahaja brezplačno parkirišče za avtobuse. Od železniške in avtobusne postaje ter centra mesta je oddaljen približno en kilometer. Kapaciteta je 60 postelj. Sobe so dvo- in triposteljne s skupnimi sanitarnimi bloki (2 WC-ja, 2 tuša, 4 umivalniki) na štiri oz. šest sob in imajo brezplačen dostop do interneta. Hostel ponuja še čajno kuhinjo, dnevni prostor, trim kabinet, namizni tenis in ročni nogomet. V kuhinji z veliko jedilnico lahko obiskovalci naročijo  med tednom zajtrk, kosilo in večerjo, skupine tudi čez vikende.



6. Youth Hostel Debeli Rtič
Nastanitev v Hostlu Debeli rtič je možna v 43 prijetno opremljenih sobah s kopalnico. Večina sob ima balkone oz. teraso bodisi s pogledom na morje bodisi na vinograd. Prav tako je možna nastanitev v 96 sobami s 4, 12, 14, 15 ležišči s souporabo sanitarij, čajne kuhinje in skupnega prostora za druženje s TV sprejemnikom. Dostop z invalidskim vozičkom je urejen. Ni potrebno skrbeti za posteljnino in brisače, saj so sobe s tem že opremljene. Gostom je na voljo pralnica s sušilnico.




Sorodni članki

Prijava