Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Doživi Mursko Soboto

Naše majhno in mirno panonsko mesto Murska Sobota leži na skrajnem severovzhodu Slovenije na t.i. Panonski nižini. Definirano z lepoto stoletnih dreves v Mestnem parku in številnimi zelenimi zaplatami, si mesto resnično zasluži naziv najbolj zelenega mesta v Sloveniji. Z več kot 2000 sončnimi urami na leto je Murska Sobota 5. najbolj sončno mesto v Sloveniji. Dokaz, da ima naše mesto dolgo in zanimivo zgodovino, so stare zgodovinske stavbe v centru mesta in grad, ki mu temelji segajo v 13. stoletje. V objemu treh sosednjih držav s svojimi različnimi kulturnimi vplivi in našo skorajda romantično ljubeznijo do  reke Mure, so se izoblikovale edinstvene značilnosti naših ljudi, ki so vidne v vseh vidikih življenja, še posebej na različnih prireditvah, ki jih prirejamo, naši izvrstni lokalni kulinariki in pristnem gostoljubju in prijaznosti, ki so ga deležni naši gosti.

Vsebina

Znamenitosti 

Mesto Murska Sobota je zaznamovano v dveh religijah in njihovih cerkvah, rimsko-katoliške cerkve in protestantske cerkve. Slednja se dviga pred spomenikom zmage, simbolom zmage nad fašizmom. Od tam se boste lahko sprehodili po čudovitem parku in občudovali renesančni grad med starimi hrasti, ki so priča naše zgodovine in dediščine. V gradu se zdaj nahajata Pomurski muzej s čudovito stalno razstavo in Mladinski center MIKK, ki pogosto organizira koncerte za mlade na grajskem dvorišču. Ta prostor med starimi zidovi gradu, pod z zvezdami polnim nebom, ustvarja čarobno vzdušje, ki naredi vsak kulturni dogodek nepozaben. Okolica mesta je obdana z njivami na katerih rastejo poljščine, kot so koruza, žita, oljna ogrščica, buče in ozke prašne poti, med njimi, so kot idealne za sproščujoč sprehod. Reka Mura je nekakšno bistvo, ki veže in povezuje ljudi in vsa živa bitja v Pomurju. Njeni bregovi so polni življenja, ampak vseeno v nas vlivajo blagodejni mir. Zagotavljajo idealno mesto, da se preprosto sprostite od vaših vsakdanjih težav in vam nudijo možnost aktivnega izvajanja športov, kot so ribolov, plovba s kajakom ali kanujem in rafting. Za pohodništvo in kolesarjenje so primerno markirane poti. Poleg tega si lahko privoščite panoramski polet z balonom, se ukvarjate s padalstvom in zajahate konja. Vabimo vas, da odkrijete še več od lepote in doživetij, ki vam jih  Murska Sobota lahko ponudi. 

Dogodki v poletnih mesecih 

Poletje v Murski Soboti je zapolnjeno s kulturnimi dogodki, kot so Soboški dnevi in Soboško poletje. Ti ponujajo izvrstni izbor znanih scenskih umetnikov različnih glasbenih žanrov, ki prihajajo iz vseh koncev sveta. Tradicionalna prireditev, kot je »Vlečenje vrvi med Prleki in Prekmurci čez reko Muro«, je poseben užitek, kjer lahko doživite pristnost navadnih ljudi, stare vaške športe in občutek razburjenje ob bučnem veselju, ko zmaga domača ekipa. Murska Sobota je v avgustu tudi mesto sodobnega plesnega festivala Front@, ta gosti umetnike plesa iz celotne Evrope, ki v zanimivih plesnih koreografijah postanejo prevodniki čustev in utelesijo glasbo. 

Doživite edinstveno domače kuhinje 

Regija, z Mursko Soboto kot svojim centrom, je dobro znana po močno zakoreninjeni tradicionalni kuhinji. V okolici mesta je več izvrstnih restavracij, ki se lahko pohvalijo z visoko kakovostno tradicionalno ponudbo hrane in pripravo regionalnih kulinaričnih posebnosti. Med tradicionalnimi jedmi so najbolj znane, prekmurska šunka, mesni golaž imenovan bograč in večplastno pecivo prekmurska gibanica. V občini  je veliko restavracij, gostinskih podjetij in drugih prehrambnih obratov, kar vam je lahko dokaz, da je gastronomska in kulinarična ponudba raznolika in visoke kakovosti. 
 
Trubarjev drevored 4,
9000 Murska Sobota,
+386 2 521 43 80,

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava