Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Turistična destinacija Kranjska Gora

Vsebina
V Kranjski Gori in okoliških krajih vas pričakujejo živahna doživetja Julijskih Alp. Doživetij, ki jih želite preizkusiti tudi sami, je na pretek, od aktivnega preživljanja počitnic, do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Lahko odkrijete skrivnosti dobrega počutja v bogati wellness ponudbi, se udeležite poslovnih in družabnih srečanj ali pa z družino raziščete mistično preteklost Zgornjesavske doline. Tukaj vam res ne bo dolgčas.


Kranjska Gora; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Bogomir Košir

Pomemben predstavnik mladinskega turizma v Kranjski Gori je Youth Hostel Nika, ki se nahaja na obrobju Kranjske Gore. Cca. 10 minut hoje do centra vasi, v osrčju narave ob reki Savi s pogledom na mogočne Julijce na jugu in hribe Karavank na severu. 

Hostel nudi dvo do osem posteljne sobe, privat sobe s kopalnico, skupni prostor, restavracijo in možnost prehrane, pralnico, izposojo koles in smuči, uporabo interneta. Hostel Nika je primeren za vse generacije; mlade popotnike, večje skupine, družine in tudi starejše ljubitelje potovanj. 



Da gre za družinam prijazno dolino, dokazuje bogat program prireditev in animacij katere si lahko ogledate na povezavi www.kranjska-gora.si

V Zgornjesavski dolini smo pripravili pestro kulinarično ponudbo, v kateri zavzemajo posebno mesto tipične slovenske jedi. Gostinske storitve poleg gostiln z družinsko tradicijo, ki s pristnimi domačimi jedmi ohranjajo okus domačnosti in značaj alpske pokrajine, opravljajo nove gostilne in družinski penzioni, v katerih znajo prisluhniti raznovrstnim željam gostov. Tako so mize gostiln in restavracij bogato obložene tudi z jedmi italijanske in avstrijsko-nemške kulinarike, pa z ribjimi specialitetami in vrhunsko mednarodno kuhinjo.


Hiking; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Rok Eržen

Pomlad v Zgornjesavsko dolino privabi ljubitelje narave. Čudovita panorama ter bogata naravna in kulturna dediščina ponujajo nešteto možnosti za družinske izlete. Prelepe gore so raj za pohodnike in plezalce, kolesarji pa se lahko preizkusite v zahtevnejših gorskih vzponih ali pa se sprostite v prijetni vožnji po urejenih poteh. Najbolj drzni boste sprostili adrenalin ob vodnih športih, od raftanja pa do soteskanja, izziv pa lahko najdete tudi v igranju golfa ali ribolovu. Otroci bodo navdušeni nad poletnim sankališčem, njihovo radovednost pa bodo vzbudile organizirane poti v dežele domišljije. 


Park Kranjska Gora; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Rok Eržen

Za sprostitev poskrbijo raznoliki wellness programi, sreča vas že čaka v igralnih salonih, podjetja pa lahko dvignejo delovno moralo z izvajanjem "team building" programov ali pa nadgradijo znanje svojih zaposlenih na raznih delavnicah in seminarjih.


The world of water Špik; Arhiv HIT Holidays Kranjska Gora

Med visoke vrhove ujeta Turistična destinacija Kranjska Gora je raj za ljubitelje narave. V Triglavskem narodnem parku boste srečali redke vrste rastlin in živali, bisere slovenskega alpskega sveta predstavljajo Martuljkovi slapovi, svojo zgodbo pa vam bo povedala v skalo spremenjena Ajdovska deklica.


Lake Jasna; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Bogomir Košir

Neokrnjeno naravo Zelencev s številnimi izviri in smaragdno zelenim jezerom najbolje opisujejo besede slovitega naravoslovca sir Humprhy Davya: "Ne poznam v Evropi nič lepšega".


Zelenci; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Bor Rojnik

Poleg naravne je bogata tudi kulturna dediščina. Kulturna pot v Zgornji Radovni nas popelje do več stoletij starih domačij. V Slovenskem planinskem muzeju je predstavljena planinska zgodovina. Ruska kapelica - opomin na nesmiselnost vseh svetovnih vojn. S spomenikom Jakobu Aljažu opozarjamo na tega dušnega pastirja in vodnika v boljše čase. 


Village day in Rateče; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Jože Brudar

V objemu turistične destinacije Kranjska Gora najdemo res zanimive kraje. Vsak od njih ima svoje posebnosti in sebi lastno zgodovino. Vsak je ponosen na svojo bogato kulturno dediščino in na lepote, ki mu jih je podarila narava. Prav vsem pa je skupna prijaznost in gostoljubnost tamkajšnjih ljudi - pričakujejo vas odprtih rok. Lahko se odločite za bivanje v športno-turističnem središču Kranjska Gora, okoliške idilične vasice pa so primerne za vse, ki bi se radi spočili in nadihali svežega gorskega zraka, hkrati pa bi bili še vedno dovolj blizu središču dogajanja.

Kontakt:
Kolodvorska 1c, SI – 4280 Kranjska Gora
+386 (0)4 580 94 40

Sorodni članki

Prijava