Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Na vznožju Alp

Vsebina
Youth Hostel Lenggries je idealna začetka točka za vse poletne in zimske športe. Svetel, domač, eleganten in prenovljen hostel Lenggries na Bavarskem se predstavlja.



Pohištvo iz lesa in topla svetloba naredita udobno atmosfero. Gostje lahko počivajo na kožah in blazinah v dnevni sobi ali se nadihajo gorskega zraka v jedilnici ali pa se drsajo po stopnicah. Pohod ali kolesarjenje do gorskih pašnikov v Braunecku se kar ponuja. Visoko v gorah lahko poslušate zvonjenje kravjih zvoncev ali pa krike oboževalcev poletnih in zimskih športov.


Le 60 kilometrov od Münchna, v regiji Isarwinkel najdete pohodniške in kolesarske poti, ki privabljajo mnogo obiskovalcev. Podate se lahko na vznemirljive poti in na dobro vzdrževane kolesarske poti, ki vznemirijo vsakega športnika. Z rafti se podajte v reko Isar ali pa premagujte divje vode v kajaku.

Pozimi že prve snežinke preobrazijo pokrajino v snežno belo pravljico. Smučarji in borderji bodo zadovoljni – sezona zimskih športov se začne že v decembru, prvi naslov za smučanje v Lenggriesu je smučarsko letovišče Brauneck. Tam ponujata smučarske tečaje dve smučarski šoli za začetnike in za izkušene smučarje, na progo pa se seveda lahko podate tudi sami.  Hoje s krpljami se sicer lahko lotite počasneje, vendar je prav tako zabavna. Zato zavežite svoje zimske čevlje, za krplje pa bomo poskrbeli mi! Youth Hostel Lenggries jih je za vas in za vašo skupino že pripravil.



Lenggries
Gore, reke, kapele, hodniki, majhna mesta in vasice – to je območje Tölzer in najboljše zgornje Bavarske med rekama Isar in Loisavh, na vznožju Alp, kjer se združijo kultura, zdravilni vrelci in tradicija.

Vas Lenggries leži na 700 metrih nadmorske višine in je srce regije Isarwinkel, centra dogajanja zimskih športov in območja z ogromno zdravilnimi vrelci. Nahaja se 60 kilometrov od Münchna med jezeroma Tegernsee in Walchensee in je velikokrat imenovana tudi 'vhod v regijo Karwendel'.



Hostel se nahaja na severozahodnem delu Lenggriesa, pod pašniki gore Denkalm. Od centra vasi je oddaljen 10 minut. V hostlu je 88 postelj in 21 sob (2-, 4- ali 6-posteljne), jedilnica, dnevna soba, bistro, konferenčna soba, skupne sobe, igrišče, soba za namizni tenis, prostor za kres in wi-fi. Tipični mladinski hostel z atmosfero krčme.

Jugendherbergsstr. 10
83661 Lenggries
Telefon: +49 8042 2424
Faks: +49 8042 4532

Sorodni članki

Prijava