Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zima na obali izraelskega Rdečega morja

Vsebina
Ko pade zima, se izgled večine mest začne spreminjati. Eilat je izraelsko najjužnejše mesto in čeprav ni pokrito s snegom in čeprav ga ne napade zmrzal, se vseeno preobrazi. Hoteli v mesto se začnejo polniti s počitniškimi pari in Hosteling International Izrael se napolni z ljudmi, željnimi zabave. Hebrejščina se nadomesti z več evropskimi dialekti, napolnijo se plaže, klubi in trgovine s tistimi, ki so željni sonca in so veseli, da so pobegnili mrazu.



Sončno vso leto
Evropejci in drugi popotniki potujejo v Eilat v zimskih mesecih, kar je postal zimski ritual. Večina Evrope brska po šalih in škornjih, temperature v Eilatu pa se gibajo od 20 do 26 stopinj. Eilat ima okoli 360 sončnih dni v letu, zato je skoraj neverjetno, da bo tam neprijetno vreme.



Eilat ne ponuja le ugodnih klimatskih razmer
Nahaja se na vrhu Rdečega morja in je dom najlepših plaž na svetu. Plavanje in vodni športi so v Eilatu zelo priljubljeni, priljubljeno je tudi potapljanje po koralnih grebenih. Naravni rezervat Coral Beach je idealna predstavitev tropskega morskega življenja potapljačem.



Tiste, ki se lahko odtrgate od čudovitih plaž, čaka puščava Negev
Granitne gore, apnenec, peščenec in znan park Timna čakajo na raziskovanje. Na voljo je veliko število arheoloških in zgodovinskih ogledov, nekateri v Jeepih, nekateri pa kar na kamelah.

Za nekatere ljudi, ki obiščejo Eilat, sončni dnevi niso najboljša stvar. Nočno življenje v tem mestu je slavno po vsem Izraelu, kot tudi v Evropu, saj tukaj najdete živo in prijazno sceno, kjer imate na izbiro rave klube, nočne klube ali festivale.



Kontaktirajte nas:
+972.2.594.5550

Sorodni članki

Prijava