Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Predstavljamo zahodno Avstralijo

Vsebina
Mesta, avstralsko divjino, plaže in vznemirljivosti

Zahodna prestolnica
Perth in okolica ponuja veliko zgodovinskih, naravnih in nenavadnih atrakcij. Uživate lahko v hoji skozi park Kings ali se peljete s trajektom do otoka Rottnest, kjer se lahko potapljate v grebenu in si ogledati lokalne živali kuoke. Nekaj minut od mesta lahko najdete prelepe plaže ali se z vlakom popeljete do boemskega mesta Fremantle. Obiščete lahko tržnico z lokalnimi pridelki ali raziskujete star zapor, preden se do pomola odpravite na ribo in krompirček. V mestu lahko obiščete kulturni center Perth z muzeji, galerijami, razstavami, festivali in predstavami.



Rdeči sever
Začnite svoje potovanje v Lancelinu, blizu narodnega parka Yanchep in mest v Novi Norcici, Pinnacles in Benedictine. Lancelin je odličen kraj za surfanje in deskanje po pesku. 



Severneje se nahaja Kalbarri, kjer lahko greste na pohod in raziskujete naravne pojave soteske Murchison Gorges z naravnim mostom, sotesko Eagle Gorge, naravno okno Nature's Window, ovinek reke Z-Bend in sotesko Loop Gorge.

Shark Bay je dom slavnih delfinov Monkey Mia, ki vsak dan do obale pridejo po hrano. Preživite nekaj trenutkov stran od plaže in raziskujte stromatolite in plažo Shell Beach.



Še severneje najdemo Exmouth, ki je raj za potapljanje. Je del grebena Ningaloo in je dom različnih morskih živali, vključno s kitovci. Ustavite se tudi v narodnem parku Karijini ali pa se podajte v Broome, kjer lahko odkrivate stopinje dinozavrov, zaidete v eno izmed letal druge svetovne vojne, ki se po navadi skrivajo v morjih, jahate kamele na plažah, si ogledate naravno atrakcijo ''Staircase to the Moon ali pa se sprostite na plaži Cable.



Vaša zadnja postaja je Kununurra, dom pojava Bungle Bungle Range, Mirime, narodnega parka Hidden Valley in reke Argyle. Tukaj boste našli spektakularne soteske, slapove in jame.



Divji zahod
Peljite se z vlakom ali z letalom do mesta, kjer se nahaja tudi rudnik zlata, Kalgoorlie. Naj vas očara velikost enega izmed delujočih rudnikov Super Pit in obiščite stoletje stare pube, ki so bili zgrajeni v prvih letih nastanka rudnika.

Zeleni jug
Bunbury je odlična prva postojanka in dom cele družine delfinov – oglejte si jih na obali ali pa se potapljajte in plavajte z njimi.



Tudi v mestu Dunsborough se lahko potapljate in raziskujete kraljičino avstralsko potopljeno ladjo Swan. Kratka vožnja vas bo popeljala do območja Margaret River, ki je znano po eksotičnih obrokih, vinotekah, sirih in čokoladi. Večer preživite na plaži ob sončnem zahodu in surferjih, ki se spopadajo z valovi.



Augusta se nahaja na jugozahodu, kjer se srečata Indijski in Južni ocean. Tukaj lahko uživate razgled iz vrha starega svetilnika.

Očarljivo mesto Pemberton je poln dreves karri, vključno z 61 metrov visokim drevesom Gloucester, ki je včasih služilo za ogled požarov. Tisti, najbolj pogumni, so splezali nanj in si ogledali nevarnosti požarov, danes pa se nanj podajo za zabavo. Tisti, ki bi si radi ogledali grme, pojdite v Walpole in na pot čez most, ki se vije skozi krošnje dreves (Valley of the Giant Tree Top Walk).



Denmark je umetniško mesto z različnimi obalnimi zalivi in plažami za surfanje. Albany, ki se nahaja na obali ponuja potapljanje, spuščanje po vrvi in letenje. Ogledati si morate The Gap, morske jame (Blowholes) in naravne mostove.

Mesto Esperance ponuja popolne, bele plaže, kristalno čisto morje in divjino. Vzemite si čas in raziskujte narodni park Cape Le Grand ali se podajte na otoke Recherche Archipelago in si oglejte roza jezero Pink Lake.

Rezervirajte hostle v zahodni Avstraliji na: www.yha.com.au/hostels/wa/.

Sorodni članki

Prijava