Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kaj se dogaja v Italiji?

Vsebina

20. izdaja festivala v Raveni (od 14. junija do 18. julija)


Gre za najbolj znano festivalsko prireditev poletja v Italiji. Glasba in gledališče sta prisotna že šestnajst let, julija 1997 pa je festival obogatel še za "Progetto Amicizia"- izgradnjo prijateljstva, ki vsako leto na festival pripelje svetovno znana imena glasbenega sveta.
Glasbena paleta pokriva glasbo od bizantinske umetnosti, pa do Riccarda Mutija, izvaja pa se na zvenečih odrih, kot je gledališče Danta Aligherija, staro skladišče soli "I Magazzini del Sale", ali pa bazilika življenja.
Za več informacij poglejte:
www.ravennafestival.org 

Kje prespati: Hostel “Dante” ponuja možnost nastanitev, ki bodo ustrezala vsakomur. Sobe imajo od ene pa do šest postelj, tako skupne, kakor družinske. Gostom je na voljo tudi kavarna, TV soba, knjižnica, spletno mesto in pralnica (s pralnimi in sušilnimi stroji na kovance). Hostel se nahaja v samem centru mesta in vam omogoča tudi lenobno sončenje ali počivanje na plaži. V bližini pa je tudi zabaviščni park, za vse, ki si želite malce manj mirne sprostitve.
Za informacije in rezervacije se obrnite na: Ostello Dante – Tel/Fax: + 39 0544 421164
hostelravenna@hotmail.com, www.hostelravenna.com


FILMSKI FESTIVAL BOLOGNA (od 27. junija do 29. julija)


Il Cinema Ritrovato (od 27. junija do 4. julija) – Osem dni namenjenih filmski strasti. Od klasičnosti nemega filma, do spektakularnosti kinematoskopa, vas festival popelje preko restavriranih filmov.
Sotto le stelle del cinema (od 4. julija do 29. julija) – Predvajanje najnovejših in klasičnih filmov v izvirnem jeziku.

Kje prespati: Hostel “Due Torri San Sisto” vabi vse mlade, družine, šolske skupine, športna društva, itd. Je najcenejše in udobno prenočišče v Bologni. Osebje tekoče govori angleško, francosko in špansko. Na razpolago je 105 postelj v 3 in 4 posteljnih sobah. Zajtrk in posteljnina sta vključena v ceno. Gostje imajo dostop do WiFi, faxa, prevoza (24/7), dostave pizze, brezplačnih filmov, družabnih iger in avtomatov s toplimi in hladnimi napitki. Prodajamo tudi avtobusne vozovnice in kartice za mednarodne klice.
Za informacije in rezervacije se obrnite na: Tel/Fax: +39 051 501810, 
bologna@aighostels.com 


FESTIVAL POEZIJE PARMA (od 18. junija do 24. junija)


Festival v Parmi vsako leto privabi poete, ki imajo tukaj svoja branja poezije in diskusije o nji. Ob vzpodbujanju bralno pisalne kulture poezije, pa festival omogoča tudi poznanstva med ustvarjalci in založniki.
Več informacij na:
www.festivaldellapoesia.it

Kje prespati: Hostel Parma ponuja 20 sob, kjer lahko namesti do 83 ljudi. Vsaka soba ima lastne sanitarne prostore in klimatizacijo. Vliki skupni prostori imajo televizije in udobne sedežne garniture. Na voljo je samopostrežni zajtrk, vzdušje pa je prijazno in prijetno.
Recepcija je odprta 24 ur dnevno, omogočeno pa je tudi parkiranje avtobusov. Izkoristite pa tudi ponudbo sodelovanja hostla in mestne občine, s tem da si ugodno ogledate gledališča, muzeje in podobno.
Za informacije in rezervacije se obrnite na: Tel: + 39 0521 1917547 – Fax: + 39 0521 1917548
info@ostelloparma.it, www.ostelloparma.it

Sorodni članki

Prijava