Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zimski pravljični pohod

Vsebina
Zima je čudovit letni čas z magičnimi sneženimi dnevi, hladnim vremenom, pa tudi hrana in pijača, ki jo uživamo v tem letnem času je čudovita. V Sloveniji, bolj natančno v Kranjski Gori lahko najdemo očarljivo zimsko pokrajino z veliko snega in aktivnostmi.
 
Kranjska Gora; Arhiv LTO Kranjska Gora; www.kranjska-gora.si
 
Kako priti do tja? Z avtom, vlakom ali avtobusom. Prav tako je na voljo redna avtobusna linija, ki jo lahko kontaktirate, če boste v Slovenijo prišli z letalom.
 
Kje spati? Iz mojim izkušenj močno priporočam hostel Barovc. Preden imate o tem predsodke, naj vas opozorim, da to ni običajen hostel. Vse sobe v hostlu so prijetne, zelo čiste in vsaka ima svojo kopalnico, prav tako pa lahko iz sobe občudujete prelep razgled na naravo. Hostel Barovc ponuja tudi odličen zajtrk in domačo večerjo s pravo slovensko kulinariko. V hostlu boste našli tudi knjige in družabne igre za preživljanje časa z družino ali prijatelji. Pred hotelom boste našli jezero Jasna, ki je prelepo. Ko sem sama obiskala jezero, je bilo ledeno, a razgled je še vedno bil spektakularen. S seboj lahko prinesete tudi nekaj suhega kruha za hranjenje rac.
 
 
Ker ima hostel izjemno lokacijo, lahko obiščete tudi gorski potok Pišnica. Pot do njega se začne prav pri hostlu Barovc.
 
Od hostla Barovc je mesto peš oddaljeno le 10 minut. Tam boste našli smučarske proge, drsališče, kazinoje, kavarne, pekarne in restavracije. Tukaj je tudi majhna tržnica z lesenimi hiškami, kjer najdete lokalne izdelke, našli boste domače pekarske dobrote, volnena oblačila in obrtniške izdelke.
 
Pretvarjajmo se, da ste popolnoma pozabili svoja zimska oblačila in hočete iti smučati ali se igrati v snegu. Ne skrbite! V Kranjski Gori boste našli veliko izbiro trgovin za nakup oblačil.
 
Mogoče ste že slišali za Planico. Planica je znana po smučarskih skokih. V Ratečah, zelo blizu Kranjske Gore, se odvija svetovno prvenstvo v smučarskih skokih. Za več informacij obiščite spletno stran www.planica.si/home.
 
Kranjska Gora, Source: Arhiv LTO Kranjska Gora; www.kranjska-gora.si
 
Blizu Planice se nahaja dolina Tamar. To izjemno priljubljena pohodniška destinacija najdemo v Triglavskem narodnem parku, priljubljenem slovenskem dragulju z zelenimi gozdovi, hribi, prelepimi rekami, zalivi in živalmi. Če ste ljubitelj narave, morate zagotovo obiskati Triglavski narodni park.
 
Tisti, ki imate radi pohodništvo, izberite pohodniško pot doline Tamar. Tudi sama sem jo preizkusila in naj vam povem, da hoja po snegu ni lahka, vendar mi je bilo vseeno všeč. Potrebovali boste dobre pohodniške čevlje, vetrovko in topla oblačila, vendar se ne oblecite preveč, saj se boste spotili in boste morali hoditi mokri.
 
Po dobrem pohodu in premagovanju fizične ovire, boste lačni. Na koncu poti, na vrhu hriba, boste našli tipično slovensko kočo – edino, mimogrede. Tam lahko uživate v res okusnih obrokih. Z veseljem povem, da je slovenska hrana zelo okusna. Tudi, če ste vegetarijanci, boste našli nekaj, kar bo izpolnilo vaše želje. Kaj pa je kulturna izkušnja brez pokušanja hrane? Mislim, da morate vedno, ko obiščete nov kraj, izkusiti kulturo in v to spada tudi hrana, ki jo te kulture ponujajo. Zato ne bodite izbirčni!
 
 
Svoj zadnji dan v Kranjski Gori sem končala s pohodom do slapa Peričnik. Pohod sem začela iz Mojstrane, pohod pa je bil dolg okoli 90 minut v eno smer. Zadnji korak do pogleda na slap je bil najlepši pogled, ki sem ga tukaj izkusila.
 
Trije dnevi niso dovolj za obisk vseh prelepih stvari, ki jih ta kraj ponuja. Vseeno sem bila z izkušnjo izjemno zadovoljna, narava je čudovita, prav tako pa so čudoviti tudi ljudje, ki sem jih v Kranjski Gori spoznala.
 
Patricia Castillo Torres

Sorodni članki

Prijava