Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nemčija – raj za kolesarje

Počitnice z vetrom za vašim hrbtom 

Občutite veter v vaših laseh. Občutite svobodo, ko prečkate polja, travnike in doline. Kolesarjem je to počutje precej znano in v njem uživajo – kolesarske poti v Nemčiji so vedno bolj priljubljene. Povedali vam bomo, kje boste našli najlepše kolesarske poti v Nemčiji in predstavili kolesarjem prijazno nastanitev.
Vsebina

Kolesarske počitnice v nemških youth hostlih

Če boste nemčijo obiskali s kolesom, potrebujete tudi odmor. Nemčija ponuja ogromno udobnih in cenovno ugodnih hostlov za aktivne počitnikarje.
 
Youth hostli, ki so še posebej dobro opremljeni za potrebe kolesarjev imajo pečat Bed & Bike, ki jim ga podeli nemški kolesarski klub (Allgemeiner Deutscher Fahrrad Club ADFC). Takšnih hostlov je več kot 300 in ponujajo varne in suhe prostore za kolesa in orodje za mala in velika popravila. Ne morete si želeti več. Posebne sobe so namenjene za sušenje oblačil kolesarjev, ki jih je ujel dež. Prav tako boste spoznali kolesarje, s katerimi si boste lahko izmenjali izkušnje in možnosti za izbiro naslednjih kolesarskih poti v Nemčiji.

Šport in kultura – kolesarske počitnice vam bodo omogočile oboje

Če boste ubrali kolesarske poti v Nemčiji, boste svoje telo in um ohranili zdrava – sledite korakom znanega pesnika Heinricha Heina. Pot vodi skozi regijo Harz in vas bo peljala do krajev, ki jih je obiskal, ko je leta 1826 potoval v Harzu, vključno s trikilometrskim vzponom, ki je pravi preizkus tudi za izkušene kolesarje. Ne pozabite – Heinrich Heine je v svojih dnevih to pot prehodil in ne prekolesaril.

Od gorskega kolesarjenja do kolesarskih poti za družine

Ste si zaželeli avanturističnega gorskega kolesarjenja? Nemška nizka gorovja vas popeljejo skozi takšne poti – Brocken ponuja izkušenim kolesarjem še posebej veliko. Regija Harz ponuja veliko možnosti za gorsko kolesarjenje prav za vsak okus, vse pa so odlično označene. Tukaj so poti za vsakogar, od popolnega začetnika do izkušenega kolesarja. Imate raje kolesarske poti za vso družino? Športni starši, ki si želijo kolesarskih počitnic z otroki, lahko izbirajo med več potmi skozi Nemčijo. Na voljo so tudi kratke razdalje, v katerih bodo uživali tudi otroci.

Pravljična kolesarska pot skozi švicarski Mecklenburg

Bi v vaših počitnicah radi izkusili drugačni svet? Pot Châteaux je dolga okoli 140 kilometrov in vas popelje do skritih jezer in sanjskih dolin v Mecklenburgu, Švici.
 
Vznemirljive pešpoti skozi nemško nizko gorovje v regiji Harz, sproščujoče poti na podeželju Mecklenburga in v zahodni Pomeranii ponujajo različne kolesarske poti in kolesarjem prijazno nastanitev v nemških youth hostlih, ki bo vaš kolesarski izlet skozi Nemčijo preobrazil v nepozabno izkušnjo.
 
Rezerviraj Hostel v Nemčiji: www.jugendherberge.de

Sorodni članki

Prijava