Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pustolovščina Jura

Vsebina
Regija Jura in tri jezera (Jura & Drei-Seen-Land) je znana po raznoliki pokrajini, dobro zaščiteni naravi, njeni zgodovini in po bogati arhitekturni zapuščini, ki je povezana z industrijo izdelovanja ur.


Gorovje Neuchâtel se zdi kot zelen raj med modrim nebom in jezerom. Bernska Jura obiskovalcem ponuja ogromno poti med dolinami, na gorah in travniki rož, ki so idealni za pohodništvo. Chasseral je najvišji vrh regije in je naravni rezervat. Z vrha, na višini 1607 metrov, lahko občudujete razgled na jezera in doline.


Kako lahko najbolje opišemo območje Jure in treh jezer? Pomislimo lahko na naravo, nasade zelenjave, vinograde, moderna mesta, slikovite vasice, mešanico nemščine in francoščine in na vodo. Izlet s čolnom po jezerih Biel, Murten ali Neuchâtel ali po reki Aare je nepozabna izkušnja. Klasičnega križarjenja, izleta treh jezer, ne smete izpustiti.Tudi kolesarji uživajo na območju treh jezer. Skozi območje vodita dve narodni poti, pa tudi druge poti vabijo športnike vseh nivojev. Poti, ki vodijo skozi plantaže zelenjave, so posebej primerne za družine.




Delémont, prestolnica švicarskega najnovejšega kantona, je bila ustanovljena leta 1979 in ima 12000 prebivalcev ter lepo, baročno staro mesto, kjer lahko vidite veliko fontan s kipi, ozke ulice in osamljene dvorišča. Obiščete lahko baročni grad, ki je včasih bil poletna rezidenca škofov Basla. Odprto območje Jure privablja avanturistične športnike - popularno je kolesarjenje, jezdenje, vožnja s kanujem itd.



Na koncu mesta
Hostel Delémont se nahaja na obrobju mesta. Zgradba je obdana z velikim vrtom, gozdom in potokom, ki so odlični kraji za igro in pustolovščino. Lepo mesto Delémont je le 15 minut hoje stran. Družine s seboj velikokrat prinesejo kolesa, da se lahko odpravijo tudi na podeželje Jure.

Ponudba »postelja in kolo« v Juri
2 noči v skupni sobi z zajtrkom, kosilom s pijačo, kolesom, nasveti za izlet in zemljevidi.

Stroški:
• Odrasli 117 CHF.
• Otroci od 6 do 15 let 102,5 CHF.
• Doplačilo za električno kolo: 19 CHF, za starejše od 16 let.

Splošne informacije:
• Minimalna starost: 6 let.
• velja za do štiri osebe.

Veljavnost: 2. april do 18. oktober 2015




Hostel Le Bémont se nahaja v središču vasi Le Bémont, ki jo obdaja ogromno igrišče. Od tukaj lahko opazujete ogromno stvari: mali rdeči vlak Jura in skupine kolesarjev, ki pripravljajo svoja kolesa pred hostlom preden se odpravijo na izlet po poteh gorovja Jura. Visoko planoto in gorovje Jura.



Visoka planota, gorski pregib in pot »Trans Swiss Trail«
Tisti, ki se boste na freiberško planoto podali z vlakom, boste imeli možnost pobliže videti švicarsko geologijo. Pot vas namreč pelje skozi pregib gorovja Jura. Ta mali vlak pelje skozi ozko sotesko Tabeillon. Hostel se nahaja blizu majhne železniške postaje v mestu Le Bémont.

Le Bémont leži na poti »Trans Swiss Trail«. Pot vodi od Porrentruyja do Saignelégierja do Mendrisia in je ena izmed najlepših daljših pohodniških in smučarskih poti v Švici. To je ena izmed pustolovščin, ki je v Švici ne smete zamuditi in je izjemno urejena in razvita. Skozi 488 kilometrov 32 stopenj se boste srečali z različnimi pokrajinami, kulturami in razgledi.

Še posebej je primerna za počitnice družin z majhnimi otroki, pa tudi za šole, ki imajo projektne ali športne tedne v regiji Freiberge.

Ponudba: »S konjem do okraja Franches Montagnes«
Hodi, dirjaj ali galopiraj: uživaj nepozabne dni v pokrajini konj v hostlu Le Bémont na romantični planoti Jurinih Franches Montagnes.

3 noči v večposteljni sobi z zajtrkom, dvakrat po dve uri jahanja in vstopom na javni bazen (na zunanjega in notranjega).

Stroški:
• Odrasli 239 CHF.
• otroci od 8 do 15 let 227 CHF.

Splošne informacije in oprema:
• Minimalno število udeležencev: 2.
• Primerno za odrasle in otroke, starejše od 8 let (začetniki in nadaljevalni jezdeci).
• Zavarovanje je odgovornost udeleženca.
• Priporočeno obuvalo: trpežni športni čevlji. Obvezna je uporaba jahaške ali kolesarske čelade.

Veljavnost: 4. april do 31. oktober 2015.




Koristne informacije:
VSTOPNICA JURA: Brezplačno potujte po Juri. Če v hostlu preživite vsaj eno noč, dobite brezplačno vstopnico za to regijo v času nastanitve.

Sorodni članki

Prijava