Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Črni gozd, dom nemških klišejev

Visoke jelke, podeželske hiše in krepka hrana - Črni gozd je znan po raznoliki pokrajini in kulinaričnih posebnostih. Priljubljena počitniška destinacija na jugozahodni Nemčiji pa ima tudi bogato tradicijo.

Vsebina
Črni gozd, 200 kilometrov dolg in 60 kilometrov širok, ni le ena izmed najbolj raznolikih pokrajin v Nemčiji, temveč tudi ena izmed največjih in najbolj poznanih počitniških destinacij v državi. Kmetije, torta črni gozdiček, klobuki bollenhut, ure s kukavico - vse to je nekaj, kar boste našli v Črnem gozdu in kar boste pričakovali od nemških počitnic.
 
Videli boste z gozdovi obdane gore, sončne gorske pašnike, zelene vrhove, panoramske razglede na francoske Vogeze na zahodu in na švicarske Alpe na jugu, pa tudi globoke rečne doline in majhna mesteca z lesenimi hišami in popolne vasice. Na zahodni strani Črnega gozda rastejo vinogradi, vino, ki ga pridelajo pa lahko najdete v vinskih kletev poznavalcev iz vsega sveta.
 
Črni gozd je rojstno mesto smučanja v srednji Evropi. Tukaj je bil ustanovljen prvi smučarski klub na gori Feldberg, ki je visoka 1493 metrov. Tukaj so nastale tudi prve lesene smuči in prva smučarska vlečnica. Regija Feldberg je danes ena izmed največjih smučarskih središč izven Alp.
 
Združenje Črnega gozda (Schwarzwald Verein) je bilo ustanovljeno pred 130 leti. Do danes so označili okoli 23000 kilometrov pohodniških poti.
 
Tudi kolesarji boste tukaj našli izjemne pogoje, še posebej na jugozahodni strani zvezne države Baden-Württemberg. Tudi za gorske kolesarje je poskrbljeno - označenih je več kot 8000 kilometrov poti, primernih za gorsko kolesarjenje.
 
Če boste v Nemčijo prišli pozimi, morate obiskati božične tržnice, kjer boste našli mesta z majhnimi lesenimi stojnicami. Priporočamo božično tržnico v Gegenbachu, v mestu Baden-Baden ali v Freiburgu. Prav tako ne smete zamuditi 130-metrskega kamnitega viadukta na legendarni vožnji z vlakom, ki vodi skozi Črni gozd do soteske Ravennaschlucht. Tukaj so tudi najvišji slapovi v Nemčiji v Tribergu, ki si jih preprosto morate ogledati. Visoki so kar 135 metrov in imajo več padcev. Med božičem in koncem leta, po gorskem potoku spustijo 750000 sveč. Lučke tako osvetlijo ledene sveče in sneg in dajejo prelep razgled.
 
Še danes lahko v Črnem gozdu vidimo tudi tipične kmetije. Nekatere uporabljajo za druge razloge, kot na primer za hostle, kot je hostel v St. Blasien-Menezenschwand, v Veltishofu in v Wolfsgrundu. Vsi ponujajo moderno udobje v zgodovinskih zgradbah.

Youth Hostel Baden-Baden

Hostel se nahaja na romantičnem pobočju med gozdom in hribom. Od tukaj se lahko čez pobočje hriba sprehodite do mesta ali pa se v prelep center peljete z avtobusom. V središču mesta so že Rimljani organizirali svoje rituale kopanja. Hoja do centra traja okoli 35 minut. Hostel ima 147 sob, na voljo so sobe za 2 do 4 osebe ali za 5 do šest oseb, nekatere imajo kopalnico.

Youth Hostel Freudenstadt

Freudenstadt je majhno mestece v Črnem gozdu, ki se lahko pohvali z največjim trgom v Nemčiji. Očarljivo mestece je obdano z gozdovi in ponuja veliko aktivnosti, bogato umetnost, naravo in odlično priložnost za nakupovanje. Na trgu najdete veliko kavarn, kjer se lahko usedete in opazujete vseh 50 fontan.
 
Zraven hostla boste našli vodni park Panoramabad, kjer se boste lahko sprostili in se zabavali. Pozneje lahko obiščete bistro in spijete kavo na sončni terasi ali zaigrate igro namiznega tenisa ali nogometa. Ponujamo tudi odlične obroke iz svežih sestavin.

Youth Hostel Rudenberg

Hostel se nahaja na območju Rudenberg, ki ima okoli 1000 metrov nadmorske višine, na pobočju gore Hochfirst, 10 kilometrov od jezera Titisee. V Neustadtu lahko najdete tudi uradni spa Kneipp, ki je obdan z visokimi gozdovi. V snežnih zimah je Rudenberg odlična lokacija za smučanje.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava