Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odprtje hostla Groeninghe

Vsebina
Sobota, 28. marec 2015 je bil dan uradnega odprtja novega hostla v mestu Kortrijk. Hostel ponuja udobne sobe v modernem hostlu blizu središča mesta. Hostel upa, da bo v prihodnosti pritegnil tako popotnike kot mlade družine, šole in mednarodne študente. Hostel upravlja flamsko združenje Youth Hostelling (VJH), član združenja Hostelling International


Dizajnerski hostel
Nov hostel so zgradili tam, kjer je stal hostel Groeninghe, ki se je zaprl leta 2012, saj ni več ustrezal modernim standardom kakovosti.

Nova stavba ima abstraktni dizajn, rdeče stene in velika kvadratna okna. Začetna ideja se je razvila iz starih sten, ki so bile vključene v projekt in povezuje staro z novim. Odprtine v steni vas vabijo na notranje dvorišče in do vhoda hostla. Vse skupne sobe, kot je recepcija, bar, samopostrežna restavracija in dnevna soba so v pritličju, kjer svetloba prodira skozi velika okna. Sobe se nahajajo v zgornjih nadstropjih, vsako nadstropje ima razgled, rekreacijsko sobo, kjer lahko gostje uživajo ob razgledu na mesto. 



Zeleni hostel
V to zeleno in trajnostno zgradbo je bilo vloženega veliko truda. Hostel je zgrajen iz trpežnih materialov (les, beton ...) in je zelo dobro izoliran. Hostel je znotraj praktično priprava za shranjevanje energije. Vse skupne sobe so v prvem nadstropju, kjer je skozi dan največ dogajanja. Zato smo se odločili za talno gretje. Tukaj so tudi zelene odločitve, kot je ta, da za splakovanje stranišč, uporabljamo deževnico.



Zabaven kraj
Hostel ima kar 123 postelj, ki so razporejene v 38 sob s kopalnicami. 16 od teh je zasebnih sob z zakonsko posteljo, druge sobe imajo 4 ali 6 postelj. 5 samskih sob je prirejenih za dolgoročno nastanitev za mednarodne študente. Hostel lahko dostopajo tudi ljudje na invalidskih vozičkih, nekaj sob ima tudi temu prilagojene postelje in kopalnice. Na voljo so tudi: 2 sejni sobi, kuhinja, soba za prtljago, omarice s ključavnico, brezplačen brezžični internet čez vso stavbo. To je moderen, udoben in zabaven kraj za nastanitev, prirejen za okus mladine.  



Kortrijk, mesto dizajna in zgodovine
Gostje mesto razvaja z izbiro aktivnosti v tem zgodovinskem kraju: oglejte si stolpe Broel in ostanke srednjeveškega mestnega zidu, arhitekturo na trgu Grote, raziščite otok Buda, ki ga obdaja reka Leie, tukaj pa boste našli tudi odlične priložnosti za nakupovanje. Izlet bo nepopoln brez obiska flandrijskih polj, ki vam bodo povedala zgodbo vojne, ki je bila izjemnega pomena za veliko držav.

Ker je Kortrijk blizu francoske meje, je odlično mesto za raziskovanje severne Francije, vključno z mestom Lille, ki je le pol ure vožnje stran. 


Rezervirajte nastanitev 
Petra Gelaude, direktorica hostla in osebje hostla se veselijo vašega obiska v novem hostlu. Rezervirate lahko na internetu, na www.hihostels.be ali preko e-pošte na kortrijk@vjh.be.

Več informacij:
Tine Depré – Trženje in Komunikacije VJH
Vlaamse Jeugdherbergen (VJH) / HI Belgija – Flandrija
Tel:  +32 (0)3 232 72 18  

Sorodni članki

Prijava