Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pustolovščine v Izraelu

Vsebina
Prazgodovinske, eksotične in odmaknjene pustolovščine v Izraelu

Ko ljudje pomislijo na zgodovinske kraje v Izraelu, jim misli razumljivo zaidejo na biblijsko zgodovino. Kraji kot so Nazaret, ostanku Herodove palače v Jeruzalemu in hrib Golgota si zagotovo zaslužijo obiska. A bogata zgodovina Izraela sega mnogo dlje kot samo v biblijsko obdobje in odkriva zanimivo preteklost. 

Tukaj je nekaj prazgodovinskih krajev v Izraelu

Sledi dinozavra v vasi Beit Zayit
Le pet minut vožnje od Jeruzalema leži lepa, majhna vasica Beit Zayit. Vasica je najbolj znana po nasipu in vodnemu zbiralniku, pozornost pa je dobila v osemdesetih letih, ko so odkrili par stopinj. Beit Zayit je dom edinih sledi v celotnem Izraelu, sledi, ki pripadajo nojevskemu dinozavru imenovanem Struthiomimus. Da boste lahko dostopali do mesta, boste potrebovali rezervacijo. Za cenejšo nastanitev lahko izberete dva HI hostla v Jeruzalemu, ki sta le 20 minut vožnje oddaljena od vasi Beit Zayit, hostel Agron in hostel Yitzhak Rabin


Prazgodovinske jame na gori Carmel
Če so jame v gori Carmel bile dovolj dobre za homo erectus pred milijonom let, bodo dovolj dobre tudi za današnje turiste. Območje Nahal HaMearot ali Wadi naravni rezervat je osma naravna dediščina v Jeruzalemu, zaščitena pod UNESCO. Odkrili so da leta 1929, ko je arheologinja Dorothy Garrod razkrila dokaze o človeški naselbini, ki je tukaj nastala pred 800000 leti. Tukaj so bili ljudje naseljeni vse od kulture starejšega paleolitika (Acheuleen) pred milijoni let do epipaleolitske kulture (Natufians) iz 12000 pred našim štetjem. Hostel HI Haifa vas bo postavil blizu te skrivnostne prazgodovinske lokacije.


Starodavno mesto Beit She‘an
Eno izmed starodavnih mest, Beit She‘an v Izraelu je bilo prvič naseljeno pred 5000 ali 6000 leti, arheološke ostanke pa lahko občudujemo v narodnem parku Beit She‘an. Med ostanki mesta je mestno obzidje, gledališče, ki ga uporabljajo še danes, javno kopališče, rimski tempelj, dekorativni vodnjak, bazilika, mozaik, ki upodablja rimsko boginjo sreče, ki drži rog obilja. To je samo nekaj stvari, ki so še vedno dostopne. Beit She‘an je imelo mnogo osvajalcev in ima ostanke iz več obdobij. Hostel HI Beit She‘an se nahaja v mestu Beit She‘an blizu narodnega parka. 


Vsi, ki si želite odkriti skrite dragulje zgodovine Izraela je dobrodošel, da se vrne v preteklost in izve, kako se je vse začelo na tej izjemni regiji.  

Kontaktirajte nas na: 
+972.2.594.5550

Sorodni članki

Prijava