Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Danhostel Skanderborg

Vsebina
Skanderborg je eno izmed najlepših trgovskih mest na Danskem in je znano po festivalih, športu, zgodovini in kulturi. Območje je del jezernega območja z rekami in jezeri za vožnjo s kanuji, plavanje, jadranje in ribolov. Tukaj so na voljo tudi poti za gorsko kolesarjenje in prelepi gozdovi za pohodništvo, pa tudi trgovine, restavracije in kavarne, ki se nahajajo v mestu.  Skanderborg je eno izmed najboljših izhodiščnih točk za oglede znamenitosti Jutlandije.  Park srn Skanderborg, muzej Skanderburg, kulturna hiša Skanderborg, bunkerji v skanderborškem gozdu in skanderborški grad je le nekaj znamenitosti na tem območju.  


Glasbeni festival Skanderborg ali Smukfest bo letos potekal od 2. do 9. avgusta v bukovskem gozdu. Festival je znan tudi kot najlepši festival na Danskem, pred njim je le festival Roskilde v Kopenhagnu.  Na festival pride več kot 45000 obiskovalcev, vrtijo pa vse zvrsti glasbe z izvajalci kot so Dizzy Mizz Lizzy, Avici, Chic ft. Nile Rodgers, Lenny Kravitz, Beck, L.O.C., Kim Larsen, Medina in mnogi drugi


Danhostel Skanderborg leži v idilični pokrajini na sredini bukovskega gozda s panoramskimi razgledi na jezero Skanderborg. Glavni del hostla ima 16 sob s kopalnico in ima leseno strukturo, ki so jo zgradili Nemci med II. svetovno vojno. Hostel pa ponuja tudi 10 opremljenih rdečih brunaric.  Na voljo je najem kanujev, pred hostlom pa je tudi plitka plaža s pomolom. Hostel ponuja nastanitev za posameznike, družine, pare in skupine, organizirajo pa lahko tudi sestanke za do 60 oseb. Gostitelj in lastnik, Egon Petersen, ter njegovo osebje se izogibajo besedi »ne« in želijo dobro jutro gostom podaljšati na ves dan.

Sorodni članki

Prijava