Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odkrijte zgodovinski Ghent

Vsebina
Lonely Planet ga je oklical kot evropska največja skrivnost. Popotniška revija National Geographic ga je uvrstila na tretje mesto avtentičnih destinacij. Zakaj se pa mi ne bi strinjali?  Ghent je zagotovo vreden obiska in vas bo presenetil v veliko stvareh. 


Sprehodite se po tlakovanih cestah, si oglejte čudovito arhitekturo in obiščite grad grofov ali enega izmed fantastičnih muzejev. Nikjer drugje vas ne bodo popeljali iz 21. stoletja v 14. stoletje in nazaj. Ghent pa je tudi hip in trendi z nakupovalnimi ulicami, nobel restavracijami, pubi in razgibanim nočnim življenjem. 

Skriti dragulj
Eden izmed skritih draguljev mesta je Prisenhof, kraj, kjer je bil leta 1500 rojen Karel V. in kraj, kjer lahko prenočite v hostlu De Dracke. Nahaja se v srednjeveškem središču in je najboljša izhodiščna točka za raziskovanje Ghenta. Grad grofov je prav tako zelo blizu, pa tudi druge točke lahko dosežete kar peš. Soseska je vseeno zelo tiha, blizu je kanal in sproščujoče vrbe, ki vas bodo sprostile, ko se zbudite.


Popolna preobrazba
Leta 2014 se je hostel zaprl za popolno obnovitev. Po 21 letih uporabe je hostel bil potreben popolne preobrazbe. 28. avgusta 2015 se je hostel uradno odprl in rezultat je odličen. 


Ko vstopite v hostel, vas pozdravijo vesele figurice kot je zeleni zmaj, ki se nanaša na ime hostla. Grafite je narisal ulični umetnik Bué The Warrior, katerega umetnine najdemo po vsem svetu. Recepcija je vključena v bar in je povezana z dnevno sobo in jedilnico. Hostel ima tudi računalniški kotiček in brezplačni wi-fi. Hostel ponuja tudi veliko sobo za sestanke, ki jo lahko velike skupine uporabljajo tudi kot jedilnico. Sobe so bile popolnoma obnovljene, dodali pa so jim nove kopalnice. 






Ghent je torej mesto, ki ga morate obiskati ter si ogledati nov hostel.

Rezervirajte nastanitev preko interneta: www.hihostels.be/gent

Sorodni članki

Prijava