Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Jesenski obisk Kopenhagna

Vsebina
Danci pogosto uporabljajo citat: »Ni takšne stvari, kot je slabo vreme, obstajajo samo neprimerna oblačila.«  V zadnjem desetletju so se temperature v Kopenhagnu, čeprav so nepredvidljive, bolj mile. Tukaj je tudi vetrovno, a kaj lahko naredimo glede slabega vremena?  Čisto nič. Oblecite se primerno, tako kot pravi citat, mislite pozitivne misli, preživite čas s prijatelji in družino, ki vas ima rad in hygge, kot pravijo Danci.
 
 
V Kopenhagnu vas čakajo vznemirljive zunanje aktivnosti, zato bo vreme pristranskega pomena, če se odločite za počitnice v tem mestu.  Kaj lahko v jeseni pričakujete v Kopenhagnu?  Veliko muzejev, nekateri z minimalno vstopnino, nekateri pa celo z brezplačnim vstopom vsak dan ali med vikendom. Tivoli, ena izmed glavnih danskih zanimivosti, je odprta do 1. novembra.  Nato se za kratek čas zapre in se bo ponovno odprl 14. novembra in bo odprt do 3. januarja 2016 za božična in novoletna praznovanja. Ne zamudite spektakularnih ognjemetov. Mala morska deklica je prav tako ena najbolj obiskanih zanimivosti v Kopenhagnu. Sedi v pristanišču v Langelinie, obiskovalci pa kip obiščejo vsak dan v letu, ne glede na vreme, kip pa je postavljen zaradi pravljice Hansa Christiana Andersena. Modri planet in Živalski vrt Kopenhagen sta prav tako popularna, pa tudi Christiania, svobodna četrt Danske. Izposodite si kolo in se popeljite skozi mesto in v bližnje kraje. Začutite veter na obrazu, vdihnite svež zrak in občudujte razgled in barvite liste in občasno sonce. Ne pozabite se ustaviti na najnovejši tržnici s hrano, Torvehallerne, in poskusite danske specialitete, kot je smorrebrød  (odprt sendvič) in flødeboller, (božanska danska sladkarija). 
 
 
 
Po pohajkovanju po mestu, boste potrebovali kraj za počitek. Štirje mestni hostli zveze Danhostel vas bodo sprejeli v njihove tople prostore. Danhostel Copenhagen City je največji hostel v Evropi. Nahaja se v središču, ima 1020 postelj in ponuja panoramski razgled na mesto. Danhostel Copenhagen Amager, Copenhagen Bellahøj in Ishøj Beach se nahajajo izven mesta, vsak pa ponuja oddih od glasnega mesta. V teh treh hostlih boste zares izkusili barve jeseni.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava