Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Angleško mesto Bath

Vsebina
8 stvari, ki jih to zimo lahko počnete v angleškem mestu Bath
 
Bath je čudovit vsako sezono z njegovimi rimljanskimi kopališči in gregorijanskimi stavbami. Če iščete kraj za zimski oddih z dodatnim čarom, nehajte iskati in izberite najljubše mesto Jane Austen. Hrepenite po veličastnih osvetljenih ulicah, imenitnih festivalih ali božični večerji vaših sanj? Vse to boste to zimo našli v Bathu. 
 

 
1. Zabava v rimljanskih kopališčih
Vključite se v 2000-letno zgodovino in se razvajajte z magičnim paketom na tem zgodovinskem mestu. Bath ponuja oglede v somraku, zdravilišče, praznično večerjo z živo glasbo in vse je del dediščine mesta.
 
2. Naužijte se kulture na Mozartfestu
Od 13. do 21. novembra poteka letno praznovanje, posvečeno Wolfgangu Amadeusu Mozartu, ki je prava poslastica za vse ljubitelje glasbe. Poslušali boste lahko njegova znana dela, njegove sodobnike in skladatelje, na katere je vplival. Gregorijanska arhitektura Batha je odlična za vzdušje.
 
3. Nakupujte na Bathovi božični tržnici
Poskušajte se upreti prazničnemu vzdušju po sprehodu skozi božično tržnico in po ogledu več kot 170 čudovitih koč, ki so napolnjene s prazničnimi darili. Tukaj boste našli vse vaše božične najljubše stvari, kot so ročno izdelane igrače, kakovostne umetnine in veliko okusov, ki čakajo, da jih poskusite. Kuhano vino in medenjaki, prihajamo.
 
 
4. Zasvetite ob festivalu lučk
Podajte se do Longleata in si oglejte največjo razstavo kitajskih latern v Evropi na festivalu lučk. Območje od novembra do januarja postane prava zimska pravljica, dom tisočih latern, začaranih pravljic in prazničnih likov. 
 
5. Postanite glamurozni v muzeju mode
Ne veste, kaj bi ta božič oblekli? Oglejte si muzej mode in verjamemo, da si boste zaželeli kakšnih novih glamuroznih oblačil. Muzej je namreč dom ekstravagantnih zgodovinskih kostumov, korzetov, ki jih lahko poskusite, ima pa tudi razstavo obleke leta.
 
6. Filmski festival v Bathu
Filmski festival v Bathu poteka že 25. leto, tukaj pa je velik spekter žanrov, ki si jih lahko ogledate. Oglejte si kakšnega od novih filmov iz vsega sveta, se udeležite posebnih dogodkov z velikimi imeni ali se osredotočite na filme z oznako F, ki so jih ustvarile ženske režiserke, scenaristke in promovirajo enakost.
 
 
7. Obujte drsalke
Bath na drsalkah je popolno razvajanje za vse, ki imajo radi drsanje in delanje piruet na ledu. Ne glede na vaše znanje drsanja, bo praznično drsališče od novembra do januarja v slikovitem parku Royal Victoria odličen kraj za družine, pare in skupine.
 
8. Poletite navzgor 
Oglejte si gregorijansko mesto iz balona. Nikoli ne boste pozabili razgleda na čudovite ulice iz zraka. Na balonu si lahko privoščite celo kozarec šampanjca. Za oglede z balonom se obrnite na Bath Balloons in si privoščite nepozaben polet med oblake.
 
Za ugodno ležišče pa vam svetujemo rezervacijo Youth Hostla Bath
 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava