Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Najboljše kolesarske poti v Franciji

Zmanjšajte svoj ogljikov vnos v svet. Imate radi svoje kolo in svobodo, ki vam jo daje, ko odkolesarite na kilometre pustolovščin? Pridite v Francijo in poženite kolo po podeželju in vsrkajte našo dediščino. Zelene poti, skrite steze, vinogradi, orehovi sadovnjaki, proizvajalci sirov, poti ob kanalih, pozabljene železniške proge ... Francija ima toliko poti, na katere se lahko poda prav vsak kolesar. Tukaj je naših TOP 5 poti in nekaj nasvetov, preden začnete.

Vsebina

1. Atlantsko-mediteranski kanal med dvema morjema

Entre-deux-Mers s kolesom je znamenita in dobro poznana 800-kilometrska pot med plažami Atlantika in Mediterana:zelena pot, kjer nikoli ne boste srečali motornega prevoznega sredstva, ki jo definirajo kanali in drevesa. Raziskujte jo del za delom, če želite bolj sproščen izlet ali pa vse prevozite v enem izletu, če ste fizično bolje pripravljeni. Najdite pot med rečnim ustjem Gironde, kanalom Garonne in Canal du Midi, svetovna dediščina Unesco.
 
Ustavite se v HI hostlih: HI Carcassonne Youth Hostel v središču srednjeveškega mesta in HI Sète Youth Hostel z razgledom na Mediteran.

2. Vélodyssée – kolesarjeva odiseja

Če sledite poti Vélodyssée, boste vedno ob boku imeli Atlantski ocean, veter, klife, plaže ter gozdove iglavcev, ki bodo prebudili vaše čute. 1200 kilometrov dolga pot, zaprta za avtomobile na 80 % poti in povezuje obali Roscoff in Baskovsko obalo preko Bretanije. To je najdaljša kolesarska pot v Franciji.
 

3. Dolina Loire s kolesom

Loire à vélo: ne zamudite te kolesarske priložnosti. Kolesarite preko doline Loire, ki spada med svetovno dediščino Unesco: Ob reki vas bo vodilo 800 kilometrov kolesarskih poti. Loire je znana po svojih kočar in naravi, pa tudi odlični hrani. Poskusite sirni krožnik (Crottin de Chavignol, Sainte-Maur-de-Touraine), prestižna vina* (Sancerre, Chinon, Muscadet in več), sadne sladice (ne zavrnite torte Tatin, posebnosti Solognea ali slivove paštete iz mesta Angers).
 
Ustavite se v HI hostlu: HI Nantes Youth Hostel. 

4. Véloscénie – pokrajina, ob kateri kolesarite

Od Notre Dame-a v Parizu do Mont-Saint-Michela do Normandije ... 440-kilometrska pot Véloscénie vas bo ponesla skozi pomembne kraje francoske zgodovine, kraje kulturne dediščine (vključno s petimi UNESCO znamenitostmi, ki so vključene na seznam svetovne dediščine) in zelenega podeželja Normandije. Ta kolesarska pot vas bo peljala skozi zelene poti, označene steze in gozdne steze.
 

5. Jezero Annecy

To je odlična klasična krožna pot okrog jezera Annecy, dolga okoli 40 kilometrov. Videli boste čisto vodo jezera Lac d‘Annecy med alpskimi vršaci. V katero smer boste kolesarili je vaša odločitev, vedite le, da boste morali premagati 300 metrov nadmorske višine. V katero koli smer boste šli, lahko izkoristite priložnost za oddih na eni izmed plaži jezera. Naše mnenje je, da je staro mesto Annecy še posebej odlična izhodiščna in končna točka.
 
Ustavite se v HI hostlu: HI Annecy Youth Hostel.

Izberite svojo pot in uživajte v svobodi francoskih cest. Ah, in bon voyage!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava