Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Malteška vaška zabava Festa

Vsebina
Moji najzgodnejši spomini na Malto večinoma zajemajo barve in svetle luči, ki potujejo skozi nočno nebo.  Vsako noč smo gledali ognjemete iz sosednjih vasi, ki so praznovale tradicionalno vaško pojedino ali festo, kot je znana domačinom.  
 
 
Vsak domačin ima svojo festo, včasih celo dve ali tri, in čeprav se festa dogaja na en dan, običajno v nedeljo, praznovanje traja cel teden. To na Mediteranu ni nekaj neznanega.  Podobne zabave praznujejo v Italiji in Španiji. Malteška festa pa ima katoliške korenine, kjer vsaka vas praznuje v čast njihovega varuha. 
 
Kako pa izgleda tipična malteška vaška festa? Vaške cerkvice so odete v rože, medtem ko so ulice okrašene s kipi in lučmi. Stojnice s hrano ponujajo tudi otroške igrače, pa tudi tipično malteško hrano, kot je qubbajt, bonbon, narejen iz medu, sladkorja in oreščkov.  Poleg ognjemeta, ki osvetljuje nebo, lahko na vasi slišimo tudi glasbo lokalne skupine, domačini pa napolnijo ulice, pijejo in praznujejo.
 
 
Malteška festa je največji dogodek leta za večino domačinov, ki so ponosni na svojo vaško zabavo in tekmujejo v nošenju kipa svetnika od cerkve do vasi.
 
Ne veste, na katero festo bi šli? Hostli se nahajajo v središču in ponujajo lahek dostop do vseh malteških vasic in njihovih zabav.  To pomeni, da lahko poleti, ko nas boste obiskali, obiščete še katero od vaških zabav.
 
 
Za več informacij o hostlu NSTS Campus Residence ali o hostlu NSTS Hibernia Residence obiščite: http://nsts.org/accommodation-experience.
 
Kontaktirajte nas na salesint@nsts.org za več informacij o nastanitvi.
 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava