Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Praznovanje svetovnega dneva okolja

Vsebina
Zveza Qatar Youth Hostels želi biti v koraku s časom z globalnimi dogodki, kar je tudi cilj njihovih hostlov, zato so hostli 5. junija v Al-Laqtahu organizirali aktivnost pod sloganom »Borimo se proti nezakonitemu trgovanju v divjini«. Tega dogodka so se udeležili zaposleni in gostje hostlov v Katarju. Prikazali so dokumentarni film o okolju v Katarju, pa tudi film, kako ustvariti domač vrt in kako zanj skrbeti. 
 
 
Gospod Abdul-Aziz-Al-Amari, izvršni direktor zveze Qatar Youth Hostels in predsetnik arabske federacije zveze youth hostlov, je potrdil, da je skrb za okolje ena od prioritet mednarodne federacije youth hostlov. Izvršni odbor zveze Qatar Youth Hostels je razvil načrt, kako hostle prenoviti v zelene hostle, kar pomeni, da so okolju prijazni, hkrati pa želijo doseči trajnostni razvoj. Želimo dvigniti ozaveščenost udeležencev in govoriti o zaščiti okolja, še posebej na ta dan, ki je priložnost, da vsi spoznamo, kakšno odgovornost imamo do zemlje in postanemo pobudnik sprememb. 
 
 
Potovanje na Banana Island 
V okviru turističnega programa »Poznaj svojo domovino« je katarska zveza hostlov organizirala poseben program in izlet na otok Banana Island. 
 
Gospod Abdul-Aziz-Al-Amari je povedal, da je cilj tega projekta, da udeleženci spoznajo zgodovinske kraje njihove države Katarja in, da vidijo kulturni vidik Katarja.
 
Dodal je da se zveza Qatar Youth Hostel zanima za organiziranje turističnih ogledov, kjer bi predstavili najbolj znane turistične, kulturne in športne destinacije skozi razne programe in izlete, ki bi potekali večkrat na leto.
 
 
Gospod Abdullah Ali Al Shayb, nadzornik programa, je potrdil, da ta program želi spodbuditi pripadnost državi in razviti pozitivne značilnosti njihove osebnosti. Program bi razvil komunikacijske sposobnosti in gradil dobre odnose z drugimi in ustvaril nova prijateljstva. Prispeva k predstavljanju najbolj pomembnih turističnih, zgodovinskih, znanstvenih in športnih območij v njihovi državi, želi pa tudi predstaviti najpomembnejše dogodke države na vseh ravneh. Program želi dvigniti okoljsko in turistično ozaveščenost med udeleženci.      
 
Usposabljanje v varnosti
Zveza Qatar Youth Hostels je v sodelovanju s splošno upravo civilne obrambe organiziral usposabljanje o varnosti z naslovom »Moja varnost in varnost moje kulture« in je del projekta »Pot do varnosti« v Al-Laqtahu. Dogodka se je udeležilo veliko število članov in gostov hostlov zveze Qatar Youth Hostels.
 
To usposabljanje je zveza Qatar Youth Hostels organizirala, da bi ustvarila čim višjo stopnjo varnosti v hostlih in da bi dvignila ozaveščenost o pomembnosti skupinskega dela, saj so se udeleženci preizkusili v moderni varnosti, gasilstvu in prvi pomoči.
 
 
Gospod Abdul-Aziz-Al-Amari je povedal, da je varnost na prvem mestu, kot tudi skrb za sočloveka. Z udeležbo je bil izjemno zadovoljen. Potrdil je tudi, da so hostli zainteresirani za organiziranje takšnih usposabljanj, saj prispevanju k razvoju javnih odnosov, stika z javnostjo, pomoč strankam in varnosti.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava