Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Winterberg

Vsebina
Raj za smučarje in gorske kolesarje

Smučanje ni omejeno le na Alpe. Winterberg je majhna skupnost v središču Nemčije, a območje gorovja Kahler Asten je mednarodno znano po zimskih športih.  Ima celo svetovno prvenstvo v vožnji z bobom in v sankanju.


Skrivnost do uspeha – zagotovljen sneg (zaradi umetnega zasneževanja) in več smučarskih prog, proge za tek na smučeh in 22-metrska smučarska skakalnica. Gostili so tudi nemško prvenstvo in poletno svetovno prvenstvo v nordijski kombinaciji. Rekord smučarske skakalnice je trenutno 89,5 metrov.

Winterberg ima eno izmed največjih in najmodernejših objektov zasneževanja, sneg ustvarjajo na kar 300 krajih. Zaradi tega se zimski športi tukaj odvijajo od decembra do marca, pa naj bodo to smučarski skoki, deskanje, vožnja z bobom ali s sanmi. Celotno smučarsko območje je sestavljeno iz 28 prog za vsa smučarska znanja, kar skupaj znaša 26 kilometrov. Vse proge so med seboj povezane. Smučarje in druge zimske športnike na goro vozi kar 13 sedežnic. Letovišče ponuja še druge aktivnosti, kot so nočno smučanje, zabavni parki za deskarje kot tudi učne ure za začetnike, otroke in tiste, ki bi radi svoje znanje osvežili. 


Regija pa ni zanimiva le za smučarje. Winterberg privlači tudi gorske kolesarje z aktivnostmi za začetnike in izkušene kolesarje. Na voljo je več poti, ki so označene z dolžino in stopnjo težavnosti.

Winterberg Youth Hostel ponuja popolno nastanitev za smučarje in kolesarje. Gostje, ki potujejo na kolesih lahko prenočijo le eno noč. Kolesa so zaklenjena, na voljo je tehnološki kotiček in zračna soba za mokra oblačila. Prav zaradi tega je neodvisna organizacija podelila certifikat. Je prvi hostel, ki je prejel takšno nagrado.


Za še več raznolikosti, hostel ponuja tudi smučanje na vodi in gostom omogoča tudi učenje smučanja na vodi. Še več, udeleženci lahko najamejo opremo in primerna oblačila.

Winterberg Youth Hostel so modernizirali in razširili. Zunanje območje se ujema s športno temo, saj se ponaša s plezalno steno, igriščem, plezalnim parkom in igriščem za nogomet. Hostel lahko sprejme 286 gostov.  Ima veliko jedilnico, šest skupnih sob in sobe s kopalnicami. Stara zgradba je bila prenovljena, notranjost pa so posebej ustvarili, da odraža alpsko kočo.


Sorodni članki

Prijava