Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kaj početi v Lyonu za manj kot 10 €

Vsebina
Lyon je mesto kulture, dobre hrane, dogodkov, zabave ... Je mesto z več obrazi. Tukaj je nekaj brezplačnih ponudb, da vam predstavimo prestolnico Galcev (da, Lyon ima bogato zgodovino). Raziskujte Lyon v vseh pogledih in nam povejte, kaj si mislite. 
 

Vieux Lyon Passeretlle Saint Vincent©Tristan Deschamps
 
 
Nekaj kulture, ali česa ne smete izpustiti
Prispeli ste v Lyon! To so stvari, ki jih ne smete izpustiti: Bazilika Notre-Dame de Fourvière, mestni trg place Bellecour, nova operna hiša Opéra Nouvel, muzej likovne umetnosti Musée des Beaux-Arts in arheološki vrt jardin archéologique. Ti kraji vam bodo dali vtis bogate zgodovine mesta.
 
Quartier Saint Jean Lyon©Atout France Fabian Charaffi
 
Nekaj raziskovanja: traboules
Lyona preprosto ne smete izpustiti brez obiskanja slavnih traboules (skrivni hodniki) pa tudi brez obiska prave lyonske restavracije – bouchon lyonnais. Vous ne comprenez pas? Prevod: sprehodite se od ulice do ulice skozi majhne uličice, ki peljejo skozi trge, preden se odločite za tipično lyonsko restavracijo. Aha, zdaj razumem! Seveda pa ne izpustiti starega mestnega jedra. Lyon HI Youth Hostel se nahaja v starem središču, kot tudi Croix Rousse in Presqu’île (polotok). Za kar najboljšo izkušnjo, si prenesite aplikacijo Traboules de Lyon za manj kot en evro. Zdaj ste pripravljeni za obisk Lyona.
 
Vue Lyon©François Aubonnet
 
Nekaj umetnosti: stenske slike
Ste vedeli, da je Lyon evropska prestolnica stenskih slik poleg Berlina in ena izmed top pet mest na svetu, ki si jih morate ogledati, če želite videti stenske poslikave? Kjerkoli že ste, bo za ovinkom najverjetneje velikanska stenska poslikava. Uporabna aplikacija (ki ni brezplačna, vendar stane manj, kot evro) je Les murs peints de Lyon. Odkrijete lahko več kot 100 stenskih poslikav.
 
Tukaj je torej naš hiter ogled mesta skoraj brezplačno. Še dva: po vašem mestnem oddihu v Lyon HI Youth Hostel, poiščite nastanitev v letovišču za manj običajne aktivnosti.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava