Prijavi se na spletni časopis in novičke

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

 
Marec 2017
Izlet v Biarritz
Kaj početi v Biarritzu za manj kot 10 evrov?

Že čutite topel počitniški veter? Kaj pravite na izlet v Baskovske dežele – v Biarritz? Biarritz je znan med surferji, saj ima prelepe plaže, zanimivo kulturo z dobro hrano in festivali, raznimi športi in vse lahko opravljate pod soncem. Brezplačno!

©LeDoare-VilleBiarritz

Osupljivi razgledi
So vam všeč lepi razgledi? Povzpnite se na Rocher de la Vierge in se razglejte do pristanišča Bayonne, pa po dolgih plažah Anglet do Španije. Če vas bo razgled tako navdušil, da boste želeli biti tam, izberite obalno pot: 54 kilometrov od Bidarta do San Sebastiana. 

Za še en čudovit razgled se lahko odpravite na vrh svetilnika Pharre de Biarritz. Čez 248 stopnic boste navdušeni nad razgledom. Otroci do treh let imajo brezplačni vstop, odrasli pa plačajo 2,5 evra. Malce dlje je nekaj, česar ne smete izpustiti. Podate se lahko na vrh hriba Rhune, ki je visok 905 metrov in bo ponudil razgled nad celotno obalo.

Lokalne barve
Če iščete lokalne izdelke, se odpravite v Halles de Biarritz, ki je odprt vsako jutro. Če vam bo všeč, lahko preverite še nočne tržnice, kjer prodajajo ročne izdelke, regionalne izdelke in še več. 


©Antony Royer - Fotolia.com

Imate radi šport? Baskovska država ima nekaj svojih. Ste že slišali za Force Basque? Ne izpustite tekme, če ste tukaj. Ekipe se med seboj pomerijo v igrah moči in spretnosti. Ogledate si lahko tudi pelote Basque, šport, ki ga igrajo proti posebnim stenam v Biarritzu. Preverite datume tekem v turistični pisarni. 

Inovativna aktivnost
Poskusite chemins de la forme. Biarritz si lahko ogledate iz drugega zornega kota po urbanih športnih poteh. Samo vpišete se in izberete pot ali poti. Lahko se celo pridružite skupini, ki jo vodi trener. Odličen način kurjenja kalorij.


Zanimiva iniciativa
Biarritz je evropska prestolnica surfanja in ocean je prioriteta. Naučite se ga uporabljati, pa tudi ohranjati. Surfrider Europe Foundation skupaj z mestom organizira čiščenje plaže. Zakaj se ne bi pridružil? Brezplačno je in pomaga planetu. Preverite program! 

Biarritz se izplača dobro raziskati. Predstavlja vrata v mirno Baskovsko deželo. Tako kot Biarritz Youth Hostel.