Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V gradu ali v banki?

Mladi, ki radi potujemo, običajno za nastanitev izberemo hostel. Kateri pa so tisti hostli, ki na svetu ne izstopajo le po kakovosti, temveč tudi po čem drugem? Izgledu, zanimivih sobah ali posebnih ponudbah? Bi se odločil za spanje v hostlu, ki je prej bil zapor, banka ali pa celo avtomobilska prikolica? Zagotovo bi ti tak hostel ostal v spominu.

Vsebina
 

Spanje v trezorju

Verjameš ali ne, zanimive in nenavadne hostle imamo tudi v Sloveniji. Hostel Tresor je edinstven hostel, ki se nahaja v samem središču Ljubljane, pišejo na njihovi spletni strani. Hostel Tresor je prostor, ki nudi zatočišče tako domačim kot tujim gostom, ki si želijo spoznavati nove ljudi, imajo radi preprostost in unikatnost, a kljub temu ljubijo udobje. Sobe so edinstvene in skrbno načrtovane, vsaka od njih nudi maksimalno ugodje. Medtem ko nekatere od njih predstavljajo sedanjost in prihodnost, se druge dotikajo nostalgije in zgodb iz preteklosti. Spominjajo se vrednot, ki so prevevale skozi denarne valute preteklosti in jih vključujemo v zgodbo sedanjih denarnih valut. Določeni dekor v sobah bo predstavljal to, kar je objekt nekoč bil, domovanje bankirjev, ostala zgodba pa je popolnoma v skladu z najnovejšimi trendi, od elektronskega odpiranja sob do personalizacije vsake postelje posebej, pišejo na spletni strani.

Letalo, prikolica ali tramvaj?

Na Švedskem so v hostel preuredili kar prevozno sredstvo. Hostel Jumbostay namreč ponuja prenočišče kar na letalu, ki seveda ostane na tleh. Dodali so še luksuzni apartma, kjer so preuredili pilotsko kabino, ki ponuja izjemen razgled na letališče. Obljubljajo vam tudi veliko prostora za noge in »polet« brez motečih sopotnikov. Tudi na Nizozemskem so se odločili, da bodo preuredili nekaj premikajočega. Preuredili so počitniške prikolice in jim dali stalni dom. V hostlu Lucky Lake blizu Amsterdama ponujajo 25 počitniških prikolic. Prikolice so prebarvali in jim dali svoj edinstveni stil. Da bi se res počutili kot v kampu, so razvrščene v odprtem krogu, kamor so postavili mize za namizni tenis, vreče za sedenje in celo zunanjo kuhinjo. V Avstraliji, na Sydneyjski centralni postaji (zato zagotavljajo izjemno lokacijo), pa stoji hostel Railway Square zveze Hostelling International, kjer boste lahko spali v preurejenem vagonu tramvaja ali pa v starinski glavni zgradbi hostla iz leta 1904, ki ima prav tako čar stare železniške postaje.

V grad na lov za duhovi

Če bi se radi počutili kot kralj, izberite svoj grad. V nemškem Nürnbergu boste našli 500 let star grad, ki so ga preuredili v hostel Jugendherberge Nürnberg. Pravo presenečenje vas bo čakalo, ko boste stopili v grad. Stavba je namreč od zunaj obdržala svoj prvotni izgled, znotraj pa grad ponuja moderne sobe z barom, bistrojem in skupnimi prostori. To pa seveda ni edini hostel, kjer lahko popotniki spijo v gradu. Ker je Nemčija polna gradov, so jih veliko preuredili v hotele, a le nekaj v hostle. V dolini reke Ren vas čaka hostel Bacharach iz 12. stoletja, ki velja za eno najbolj romantičnih lokacij (in ker naj bi Pariz bil najbolj romantično mesto na svetu, naj še omenim, da je mesto Bacharach med francosko revolucijo začasno postalo francosko). Kraljevo se lahko počutijo tudi v britanskem Lydneyju, kjer je hostel St. Briavels Castle. Grad je star več kot 800 let, ta pa je tudi znotraj ohranil svojo prvotno podobo, zato lahko gostje skupaj ugotavljajo, kateri član kraljeve družine je spal v kateri sobi. Še bolj zanimiva stvar, kot je sam grad, pa je zanimivost, da bi naj v gradu strašilo in da se lahko ljudje podajo celo na lov za duhovi. Pogosto naj bi slišali otroški jok, videli viteza v popolni opravi, premikalo bi se naj tudi pohištvo.

Samota sredi narave

Hostli bi naj bili lahko dostopni in prijazni do obiskovalcev. A Manali International hostel vas bo zagotovo vsaj malce izmučil. Nahaja se v vasici Kheer Ganga, do katere lahko popotniki pridejo le s 15-kilometrskim pohodom do vznožja Himalaje, pišejo na blogu Hihostels. Odlično izhodišče za ogled čuda narave je tudi islandski hostel Ytra Lón, ki se nahaja na robu severnega tečajnika, 650 kilometrov od Reykjavika in 10 kilometrov od vasi Skálar, ki je že sama po sebi osamljena vasica. Samota je definitivno poplačana, saj so obiskovalci nagrajeni s prelepimi pogledi na severni sij. Če poleg samote želite še potovanje v preteklost, bo popoln hostel Gearrannan na Škotskem s kamnitimi zidovi in strehami iz slame. Tipična škotska otoška hiša bo ponudila vpogled v galsko kulturo, za nameček pa še čudovit razgled iz okna na zeleno škotsko pokrajino.

Sorodni članki

Prijava