Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odličen čas za obisk Finske

Vsebina
Finska praznuje 100 let neodvisnosti in je imenovala svoj 40. narodni park »Hossa«.
 
V letu 2017 bo stota obletnica neodvisnosti Finske in eno izmed najpomembnejših spominskih let za to generacijo Fincev. Stota obletnica poudarja krepke točke Finske, kot so enakost in demokracija, saj svojim državljanom in turistom za stoto obletnico Finska ponuja zanimiv spominski program. Stota obletnica želi ljudem ponuditi priložnost, da bolje razumejo preteklost in skupaj praznujejo jubilej ter zagotovijo uspeh države v prihodnosti.
 
Pridite in se pridružite praznovanju
 
 
Hossa narodni park
Hossa je nominiran za kar 40. narodni park na Finskem. Naslov bo kraj prejel leta 2017 ob 100. obletnici Finske: www.nationalparks.fi/hossa.
 
Čudovita divjina Hossa je odlična destinacija. Poti vodijo ob vresiščih, vas vabijo da kolesarite ali se odpravite na pohod, prav tako pa vabijo kristalno čista jezera, da se preizkusite v kanujih ali v ribarjenju. Julma-Ölkky in Värikallio, ki se ponašata s poslikavami na kamnu in upodabljata zgodbe šamanizma, sta tukaj že tisoče let.
 
 
Finski liberalni zakon javnega dostopa – pravica vsakega 
Ljudje vseh narodnosti imajo pravico, da svobodno uživajo na finskem podeželju, saj ima Finska pravni koncept, poznan kot pravica vsakega.Z vsemi pravicami pa seveda pride tudi odgovornost – spoštovanje narave, drugih ljudi in lastnine. 
 
Najbližji HI hostel narodnega parka Hossa je v kraju Oivanki www.oivanki.fi/home.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava