Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Anekdota meseca

Vsebina

Turisti in popotniki se iz neprijetnih izkušenj lahko veliko naučijo. Ker, če nisi dovolj podučen o lokalni kulturi navadah, si lahko hitro “žrtev” nagajivih domačinov, sploh če malce manj verjetnih informacij ne preverjaš tudi pri drugem viru. Vendar to se dogaja vsepovsod po svetu, saj imaš vsepovsod dobre in nekaj malce manj prijetnih ljudi. In večina popotnikov vam bo povedala da je na svojih potovanjih srečala več takih, ki bi storili vse, da bi z lepimi in prijetnimi vtisi odšel iz njihove države. Zatorej vsakdo je  kdaj “potegnjen za nos” a tudi iz takšne šole črpaš moč in izkušnje za lepšo in uspešnejšo pot skozi življenje.

ČAJANKA – S ČAJNIMI VREČKAMI V USTIH

To zgodbo mi je povedal lokalni turistični delavec, ko sem ga vprašal ali je pri svojem delu naletel na kakšno zanimivo zgodbo povezano s tujimi turisti. In povedal mi je sledečo zgodbo:
Bilo je nekoč v tretji četrtini prejšnjega stoletju, ko je lokalni vodič skupino turistov iz tujine odpeljal na počitek v kavarno. Veliko izmed teh si je naročila čaj in postregli so jim ga tako, da je vsak prejel skodelico vroče vode in pa čajno vrečko v majhnem paketku. Ker niso vedeli kako se ga pripravi (pri njih čajnih vrečk očitno še niso poznali) so vprašali vodiča, kaj naj sedaj storijo . In ta jim je, v šali ali pa zaradi nagajivosti, dejal da morajo dati vrečko v usta tako da je vrečka v ustih, vrvica pa zunaj (da jo lahko lepo izvlečejo ven). Nato pač počasi vlivajo toplo vodo v usta in grgrajo tako, da se bo voda prelivala preko vrečke in bo le ta izpuščala čajno tekočino. In mnogi so to storili. Vendar očitno je bila šala prehuda in lokalni vodič je dobil odpoved. V državi kjer se je pa slednja zgodba dogajala, so menda sedaj previdnejši pri izbiri turističnih vodičev, le ti pa so bolj previdni pri izbiri šal.

Uroš Ivančič

Sorodni članki

Prijava