Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kaj početi v Ljubljani?

Ljubljana, prestolnica najlepše deželice pod (alpskim) soncem, ima v čisto vsakem letnem času svoj poseben čar. Ko izza gradu na vrhu hriba pokukajo prvi pomladni žarki in obsijejo strehe meščanskih hiš ter ozke uličice, se po mestu nalezljivo širita smeh in dobra volja. Kafiči ob Ljubljanici so polni, z granitnimi kockami tlakovane poti pa polne mimoidočih domačinov in turistov, ki se sprehajajo po stari Ljubljani mimo (replike) Robbovega vodnjaka in magistrata. In kaj početi na pomladni, s soncem obsijan, dan v naši čudoviti Ljubljani? 

Vsebina

Na sprehod na grad

Do gradu, ki stoji na vrhu hriba, vodijo stopnice in urejena potka, vsakih 10 minut pa vozi tudi vzpenjača. Izza obzidja se v jasnem vremenu razleza čudovit pogled vse do Kamniško-Savinjskih Alp. Ni ga lepšega kot posedanje na terasi Grajske kavarne in uživanje v skodelici dobre kave. Recept za najbolje izkoriščen popoldan. Če pa te bolj kot odličen razgled in dišeča skodelica kofeina navdihuje zgodovina, te zanima kultura in bi rad slišal vse zgodovinske skrivnosti mesta, vabljen na katero od stalnih razstav Gradu Ljubljana, ki te popeljejo skozi različna obdobja življenja v Ljubljani. Posebno doživetje je »Časovni stroj« – voden ogled, v katerem ti družbo delajo pogumni vitez Jurij, cesar Friderik III. Habsburški, Napoleonov vojak in še nekaj drugih akterjev, predstavili ti bodo Ljubljano skozi posamezna obdobja. 

Kaj tako diši s Pogačarjevega trga?

Če se boš po središču Ljubljane sprehajal na petkov sončen dan, se boš prav gotovo spraševal, od kod prihajajo vonjave? S Pogačarjevega trga, seveda! Tam se letos že šesto sezono vse od pomladi do pozne jeseni odvija pravi kulinarični spektakel. Vsak petek se mali trg ob stolnici sv. Nikolaja spremeni v tržnico odličnih in raznolikih okusov – poskusiš lahko specialitete najboljših slovenskih in mednarodnih gostincev. Ustavi se na lahki predjedi v času malice. Ali pa namesto kuhanja doma povabi prijatelje na slasten hamburger in craft pivo. Odprta kuhna postreže z odličnimi okusi po simbolni ceni – predjedi, jedi na žlico, italijanske testenine, wok, suši, hot dogi, sladice, smootiji, kozarec slovenskega vina ali domači ledeni čaj, kar si zaželiš. Gurmanski sprehod med stojnicami, odlična hrana, posedanje kar na stopnišču (ko zmanjka prostora na lesenih klopeh) in sproščeni klepet navdušujejo Slovence nad ulično prehrano.
 
Urbana_Ljubljana_Author_-_Nea_Culpa_Source_-_www-slovenia-info.jpg

Ogled prestolnice s SUP deske

Zagotovo najbolj zabaven in odštekan način, da spoznaš in začutiš utrip slovenske prestolnice, je SUP izlet, ki ga organizira Bananaway. Ja, čisto zares! Ljubljano lahko spoznaš s povsem druge perspektive, in sicer z zelene Ljubljanice s supom pod seboj in veslom v roki ter se prepustiš toku Ljubljanice. Nepozabna izkušnja, ki združuje sprostitev na reki, odkrivanje novega mesta, druženje s super ekipo ljudi, lovljenje ravnotežja in veliko športne aktivnosti. Če si že kdaj stal na supu ali ne, brez skrbi. Ekipa izurjenih inštruktorjev bo najprej poskrbela za kratek uvod v supanje, sledi izbira supov, hip zatem pa boš plul po reki na svojem supu in si ogledoval mesto. Zbirno mesto je na Špici. 

Svet iluzij ali zamegljena resničnost? 

Svet iluzij, optičnih prevar, popačenih slik, zibajočih se tal pod nogami, mogoče celo vrtoglavic, predvsem pa XXL doza zabave. To je Muzej iluzij. Osupljivo, navdušujoče in nepozabno! Muzej v treh nadstropjih ponuja raznolik, zabaven in hudomušen svet inštalacij, ki poskrbijo za popolno optično prevaro. Ne čudi se, če boš visel s stropne svetilke kot opica, naslednjo minuto pa plesal v disku ali odplaval v galaksijo glasbe. Si za?

Na najboljšo tortico v Kavarno Zvezda

Da se ta pomladni dan karseda najlepše zaključi, da si telo odpočije od celodnevnih aktivnosti, je treba zaviti še v kavarno Zvezda na kos najboljše torte daleč naokrog. Vitrina skriva toliko odličnih tortic in drugih slaščic, da je odločitev res težka. Če si čokoholik, priporočam lešnikovo, ki se kar topi v ustih! Njaaami. 
 
Po zabavnem in doživetij polnem dnevu je čas za počitek. Napolni si baterije v katerem od zelo lepo urejenih hostlov v središču Ljubljane. Prav vsi zagotavljajo urejenost, udobje, varnost, brezplačen internet in prijazno osebje. V HI hostlu v Ljubljani pokaži izkaznico Popotniškega združenja Slovenije in izkoristi 10 % popusta na nočitev.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava