Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel pod Voglom in Pac sports

Vsebina

Youth Hostel pod VoglomV Hostlu Pod Voglom v Bohinju je bilo tudi v letošnji poletni sezoni zelo pestro.

Obiskalo nas je veliko šolskih skupin, mladih popotnikov, individualnih gostov, pa tudi mladih družin z otroki, ki so se celo poletje igrali na našem otroškem igrišču na vrtu in čofotali v osvežujočem Bohinjskem jezeru.

Ker v sklopu našega hostla deluje tudi športna agencija Pac sports, je v hostlu potekala tudi organizacija raznih teambuilding programov za podjetja in skupine, ki so se na koncu aktivno preživetega dneva okrepčale s piknikom na naši terasi.

Youth Hostel pod VoglomKer pa se kaj hitro približuje zimski čas, vam bomo tokrat na kratko predstavili zimske športne aktivnosti, ki jih ponujamo našim gostom in jih bomo tudi letos organizirali, ko bo Bohinj pobelil sneg. Počasi se namreč bliža čas, ko vsi planiramo tudi zimski dopust.

Gre za krpljanje, snežni rafting, ledno plezanje, sankanje, zimsko gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo, ipd.

KRPLJANJE
Organizacija te aktivnosti poteka v Bohinju, na Pokljuki in Soriški planini. Po želji pa z Vami raziščemo ostale kraje v Sloveniji (Logarska dolina, okolica Cerkniškega jezera, Bloke,...)

Lahko se odločite za dnevni ali nočni izlet.

Programi so raznoliki, tako da se vedno najde nekaj za vsak okus.

Snow raftingRAFTING NA SNEGU
Ne samo v poletnem, ampak tudi v zimskem času se lahko z nami udeležite zmeraj atraktivnega raftinga. Zimsko različico organiziramo na različnih lokacijah – v Bohinjski Bistrici ali na Voglu,...

Z rafti za 2 – 3 osebe se spustimo po hribu navzdol in se na dolgem izteku zaustavimo. Prav gotovo boste uživali v divji vožnji po hribu navzdol.

Snežni rafting izvajamo podnevi ali pa v večernih urah ob soju bakel.

Ledno plezanjeLEDNO PLEZANJE
Ker naj bi bila po mnenju večine ta aktivnost namenjena samo izkušenim alpinistom, boste z našo pomočjo ta užitek izkusili tudi vi. Inštruktor Vas bo v varnem ledenem plezališču poučil o pravilni tehniki lednega plezanja in Vas varoval „od zgoraj“

 
 
NOČNO SANKANJE
Če ste polni adrenalina Vas lahko popeljemo po najdaljši sankaški progi v Sloveniji (6km), ki poteka z Vogarja.

Na štartno mesto sankanja vas bomo pripeljali s terenskimi vozili, kjer boste dobili vso potrebno opremo (sanke in čelno svetilko), inštruktorji sankanja pa vam bodo dali potrebne napotke.

Na cilju boste postreženi s čajem in kuhanim vinom.

ZIMSKO GORSKO KOLESARJENJE
Najbolj nenavadno zimsko avanturo lahko doživite, če poizkusite kolesariti v snežnih in ledenih razmerah s posebno opremljenimi gorskimi kolesi, ki prepričujejo zdrs kolesa.

S kolesi se popeljemo po Bohinjski dolini ali na planoti Pokljuke.

POLET V TANDEMU Z JADRALNIM PADALOM
Tudi v zimskem času se lahko udeležite jadralnega padalstva, kjer boste pod vodstvom izkušenega inštruktorja doživeli nepozabno avanturo. Poleti so izvedljivi predvsem z Vogla, Koble, Krvavca ter Ambroža Pod Krvavcem.

PohodnistvoPOHODNIŠTVO
Za vse tiste, ki niste toliko navdušeni nad adrenalinskimi športi, temveč ste bolj umirjene narave, je pohodništvo lahko primerna aktivnost tudi v zimskem času.

Bohinj je del Triglavskega narodnega parka in je kot tak prečudovit tudi pozimi, ko se na jezeru naredi plast ledu in se bohinjske gore zavijejo v čaroben bel plašč, v katerega se lahko zavijete tudi vi, ko se sprehajate po bohinjski dolini.

Sprehodi čez poljane in skozi bohinjske vasi, obiski kanjona Mostnice, slapa Savice, Vodnikovega razglednika, sprehodi ob jezeru in po okoliških hribih.so lahko prijetna alternativa ali dopolnitev užitkom na zasneženih smučarskih progah.

Iz Bohinja se je možno tudi pozimi povzpeti višje v gore na Triglav, najvišjo goro Slovenije, in na vsakega v množici čudovitih vrhov, ki obkrožajo kotlino. Vse planinske koče v gorah imajo v zimskem času bivake, sobe, kjer je možno najti zasilno zavetje, nekatere koče in zavetišča pa so odprta celo leto.

V kolikor bi se radi gostje le odpočili v beli zimski idili, jih v Hostlu Pod Voglom pričakujemo v naši jedilnici z barom, kjer se lahko vsi popotniki pogrejejo ob kaminu na fotelju, si ogledajo kakšen film, preberejo knjigo ali revijo in odigrajo partijo namiznega nogometa, biljarda ali pikada.

Youth Hostel pod VoglomInformacije:
Youth Hostel pod Voglom
Ribčev Laz 60
4265 Bohinjsko jezero
+386 (0)4 572 34 61
pod.voglom@youth-hostel.si

Sorodni članki

Prijava