Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

LAJ je obiskal PZS in HFHS

Vsebina

Walking in old Ljubljana - Slovene capitalPo večletnem pristnem prijateljstvu med LAJ (Les Auberges de Jeunesse), HFHS (Hrvatski ferijalni i hostelski savez) in PZS (Popotniško združenje Slovenije), je LAJ obiskal Slovenijo in Hrvaško.

V štirih dneh so obiskali Old Village Museum in Kumrovec - CroatiaReko in Zagreb na Hrvaškem, ter Postojno, Podčetrtek, Maribor in Ruše v Sloveniji, ter spoznali nekaj poti dediščin obeh držav.

Razen hostlov smo obiskali tudi “staro vas” etnografski muzej na prostem – Kumrovec, rojstni kraj bivšega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita in zgodovinski center Zagreba, hrvaške prestolnice.  

The last floating mill on Mura River - Izakovci - SloveniaV sloveniji pa smo sledili poti kulturne in tehniške dediščine in obiskali tradicionalno kovaštvo, plavajoči Reception by Maribor Tourism board director in fromt of the oldest vine in the worldmlin na Muri, ter star obrat lončarstva in proizvodnje bučnega olja.

Naposled smo obiskali najstarejšo trto na svetu, ki je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov in se srečali z direktorjem mariborske turistične organizacije, gospodom Milanom Razdevšekom.

Takšna potovanja so dobra priložnost, da spoznamo sorodne organizacije in sklepamo nova prijateljstvo, kakor tudi da promoviramo hostle.

Popotniško združenje Slovenije

Sorodni članki

Prijava