Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Najboljši Youth Hostel na svetu

Vsebina

Mednarodno združenje Youth Hostlov proglasilo najboljše Youth Hostle na svetu.

Youth Hostel Baan Dinso Hostelling International je na letnem srečanju direktorjev Youth Hostlov v Amsterdamu podelil nagrade za najboljše Youth hostle na svetu. Kriterij za izbor so bile ocene gostov, ki jo podajo na spletni aplikaciji. Youth Hostle ocenjujejo uporabniki v odstotkih od 0% (najslabše) pa do 100% (najboljše) v posameznih kategorijah, ki so prijaznost, čistoča, učinkovitost, lokacija, udobje in varnost.

Youth Hostel GrinevaldPo seštevku vseh ocen, torej najbolje ocenjen Youth Hostel na svetu je tako Youth Hostel Baan Dinso v Bangkoku na Tajskem s povprečno oceno 97%, najbolj prijazen v Tonsbergu na Norveškem z oceno prijaznosti 100%, najudobnejši s 94 % oceno udobja v Kyotu (Youth Hostel Utano) na Japonskem, najbolj učinkovit se nahaja v ZDA v mestu Eastham z oceno 99% in najčistejši v Grinevaldu v Švici z oceno čistoče 96%.

Na enak način, kot so ocenjevani Youth Hostli v svetu, so tudi v Sloveniji in v ponos Popotniškega združenja Slovenije je, da tudi naši Youth Hostli ne zaostajajo prav veliko za nagrajenimi.

Youth Hostel BrkiniOd 33 Slovenskih Youth Hostlov, ki so uporabnikom dostopni preko spletnega portala www.hihostels.com in jih gostje lahko ocenjujejo je takšnih, ki imajo splošno oceno 80% ali več natanko tretjina ali 11 Youth Hostlov, od katerih je najbolje ocenjen Youth Hostel  »Brkini« v Brcah pri Ilirski bistrici (95%), sledijo pa mu Youth Hostel »Pod skalo« v Kamniku s 94%, Youth Hostel v Ljubnem ob Savinji z 90%, Youth Hostel »Alibi M14« iz Ljubljane z 89%, Youth Hostel »Bledec« na Bledu in Youth Hostel »Park« v Ljubljani oba s 87%, Youth Hostel Portorož s 84% ter Youth Hostel »Uni« v Mariboru in Youth Hostel »Ciril« v Podčetrtku s 83%.

Youth Hostel BledecTudi v posameznih kategorijah so naši Youth Hostli tik ob robu najboljših na svetu. Tako si častitljivih 100% z Norveškim Tonsbergom v kategoriji prijaznosti deli YH »Brkini« v Brcah pri Ilirski Bistrici, ki ni bil uvrščen na prvo mesto zaradi majhnosti in relativno nizke zasedenosti, po čistoči je slovenski Youth Hostel »Bledec« na Bledu z oceno čistoče 92% le 4% slabše ocenjen kot najčistejši Youth Hostel na svetu.

Popotniško združenje Slovenije ob tem ugotavlja, da se ponaša z mrežo vzornih Youth Hostlih, ki nudijo udobno, čisto in varno prenočišče po ugodni ceni mladim popotnikom, ki prihajajo spoznavati Slovenijo.

Popotniško združenje Slovenije

Sorodni članki

Prijava