Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Primopredaja kategorizacijske označbe

Vsebina

Obveščamo Vas, da smo danes, 22.8.2008 opravili svečano primopredajo kategorizacijske označbe za Youth Hostel Uni-Hotel v Mariboru. Pomen mladinskega turizma in pomena za Univerzitetno mesto Maribor je v svojem nagovoru dodatno podkrepil župan mestne občine Maribor Franc Kangler.

Glede na to, da je uvrstitev Youth Hostla Uni-Hotel v najvišjo kategorijo pet modrih trikotnikov to predstavlja posebno čast in priznanje za skrb za mlade popotnike. Ne glede, da je to najvišja kategorija, je predsednica uprave Term Maribor poudarila, da se bodo kljub temu trudili, da bodo vsakemu popotniku nudili čim več in poskušali ponudbo še izboljšati.
 
Igor Jurišič, predsednik popotniškega združenja Slovenije je poudaril, da se je s pravilnikom o kategorizaciji Slovenija uvrstila v krog tistih držav, ki želijo popotnike že v naprej seznaniti, kaj lahko od namestitve pričakujejo. Popotniško združenje Slovenije je tako eno izmed pionirjev v mednarodni verigi IYHF, ki ima urejeno kategorizacijo. Na podoben način so to na primer uredili v Franciji, in na Škotskem. 

Sorodni članki

Prijava