Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V juliju otvoritev novega hostla v Alijo-u

Vsebina

Alijo YH, ki je odprl svoja vrata 27.julija 2008. Je popolnoma nova zgradba, ki nudi moderne, udobne in odlično opremljene sobe. Nahaja se v stari vasi Alijo. Hostel ponuja prenočišča 68 gostom in sicer v 14-tih dvoposteljnih sobah s kopalnico, od katerih je ena namenjena invalidom in ljudem s posebnimi potrebami ali pa v 10-tih štirisobnih posteljah.

  
 
Nahaja se v središču pokrajine Douro, ki jo obkrožajo sami vinogradi. Pomen vasice je tesno povezan s pridelavo vina. Vasico sestavljajo „quintas-i“, to so majhne parcele, kjer proizvajajo vino Portovec, ki je po vsem svetu znan po svoji kakovosti in okusu. Tu lahko okustite tudi ostala odlična vina, ki jih pridobivajo v tej občini. 
 

Pokrajina Douro je izjemna in je pod zaščito UNESCA. Je skupek edinstvene usklajenosti med naravo in ljudmi, ki pridno obdelujejo pobočja. Sprva je pokrajino terasasto oblikovala reka Douro, ljudje pa so nato na te naravne amfiteatre posadili trto, ki se kopa v soncu in rodi najboljše grozde, ki jih nazadnje proizvedejo v odlično vino.

Pokrajino oz. dolino Douro lahko raziskujete na več načinov, bodisi z avtom, vlakom ali ladjo. Za tiste, ki želite potovati z avtomobilom, ponuja Douro izjemno veliko zanimivosti, kot npr. obisk sosednjih mest Peso da Ruega, Pinhão, Crrazeda de Ansiães in Vila Flor, kakor tudi obisk nekaterih viničarij, kjer lahko poskusite lokalna vina. Ustavite se še kje, oddidite na krajši sprehod, si odpočijte in uživajte v prekrasni panorami.

Eden izmed bolj zanimivih načinov raziskovanja pokrajine Alto Douro, je s parno lokomotivo, ki tukaj vozi že več kot 100 let. Pogled iz majhnih oken vlaka vam bo razkril slikovito pokrajino, sestavljeno iz ogromnih sotesk, med katerimi si reka utira pot več kot 30 metrov globoko. Starinske železniške postaje kot Regua in Pinhão so še posebna zanimivost, saj so ene izmed najlepših v državi prav zaradi svojih poslikav ter dekorativnih ploščic, na katerih je upodobljeno delo vinogradniških delavcev in pogled na tamkajšnjo pokrajino.

Ponujamo vam možnost potovanja in raziskovanja z ladjico, s katere lahko naravoobčudujete z drugega zornega kota.

Krajše povedano je to pokrajina, ki je zaradi svoje raznolikosti, bogate naravne, kulturne in arhitekturne zapuščine res vredna ogleda.

Sorodni članki

Prijava