Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Novosti iz Škotske

Vsebina

RannochSYHA Hostelling Scotland je odprla Corrour Station House Restaurant & Rooms, s tem pa omogočila dostop do škotskega višavja širšemu krogu pohodnikov, ljubiteljev narave in izobraževalnim skupinam.

S tem so se trenutnim nastanitvenim možnostim na Rannoch Moor, kjer domuje priljubljen hostel Loch Ossian, dodale še štiri dobro opremljene sobe.

Rannoch MoorZlasti šole, izobraževalne skupine in druge organizirane skupine mladih, se sedaj lahko podajo na lokacijo, ki ponuja izjemno naravno divjino, pohode in dejavnosti na prostem, preko katerih lahko mladi doživijo izjemne izkušnje.

Rannoch MoorCorrour Station House Restaurant & Rooms ponuja tudi a la carte meni, s tradicionalno škotsko toplo hrano, kakor tudi luch paketi, po ugodnih cenah. Od srede do nedelje je restavracija odprta tudi za znanje goste in lahko sprejme do 25 jedcev. Prava uspešnica za vse, ki se lačni toplega obroka, vračajo s svežega planinskega zraka.

Ker se nahaja na Rannoch Mooru je postaja Corrour idelna začetna točka za dostop v višavje, katerega posebno vzdušje je predstavljeno tudi v kultnem filmu Trainspotting.

SYHA Hostelling Scotland je najela zgradbo postaje, ki je s tem doživela obnovo, ter je sedaj pisana in prijetna restavracija s sobami. Postrežba pa bo privabila tudi skupine, ki z vlakom prihajajo celo iz oddaljenega Londona.

Rannoch MoorMartin Stewart, vodja SYHA Hostelling Scotland, pravi: “Loch Ossian je že dolgo pravi dragulj med našimi hostli, kakor se obiskovalce vedno znova vračajo, zaradi odličnega doživetja neokrnjene narave. Navdušeni smo, da smo prevzeli tudi krasno postajo z dovoljenjem Corrour Estate, da lahko razširimo ponudbo nočišč, kakor tudi drugih gostinskih storitev za skupine ali posameznike. Zlasti mladi popotniki se bodo veliko naučili in si nabrali skupinske spomine na izletih v čudovito naravo in tako bomo z veseljem skrbeli za skupine šolarjev tako na Loch Ossian kot v Corrour Station House. Na voljo bo dovolj prostora, da bodo lahko prenočevali tako otroci, kakor vodje skupin in učitelji. Ker pa so oddaljeni kraji vedno bolj izpostavljeni propadanju, v vedno hitrejšem modernem svetu, pa menimo, da je je to pridobitev ne le za SYHA, temveč tudi za samo lokalno okolje.”

Za rezervacije ali več informacij obiščite www.hostellingscotland.com ali pokličite na 0845 293 73 73.

 Corrour Station House SYHA
Corrour Estate
Fort William
PH30 4AA, Scotland
Tel.: 0845 293 73 73
corrour@syha.org.uk
www.hostellingscotland.com

Sorodni članki

Prijava