Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tehniški muzej Slovenije

Vsebina

Kraj, kjer tehniška dediščina in narava pripovedujeta nešteto zgodb.

Skozi vrata nekdanjega kartuzijanskega samostana, ki stoji v čudovitem naravnem okolju, vstopite naravnost v preteklost.

Med samostanskimi zidovi in mnogimi hodniki največjega slovenskega muzeja si oglejte stalne zbirke s področja kmetijstva, prometa, gozdarstva, lesarstva, lovstva, ribištva, tekstila, tiskarstva in elektrotehnike.

Poleg stalnih zbirk sta v muzeju do 3. decembra 2010 na ogled tudi dve občasni razstavi: razstava ROD ŠTEFE IN ARPADA: Ris v Sloveniji in gostujoča razstava o bratih Rusjan z naslovom STO LET BRNENJA NA NAŠEM NEBU. 

Če vas zanima več kot le ogled zbirk, se pridružite nedeljskim prikazom delovanja starih strojev, tehnik ter načinov dela z orodji, ki so jih naši predniki uporabljali pri vsakdanjih opravilih. V mesecu avgustu smo za vas pripravili sledeče demonstracije: ročno stavljenje črk (22.8. od 15.00 do 18.00) in izdelovanje klobuka  iz polsti ter trenje lanu (29.8. od 15. do 18. ure).  Vsako nedeljo ob 16. uri prikažemo tudi poizkuse Nikole Tesle.

Za najmlajše smo pripravili brezplačne delavnice, ki potekajo v avgustu vsako nedeljo od 15. do 18. ure.

Za september napovedujemo tematske delavnice za odrasle, ki bodo potekale vsako soboto. Pridružite se kaligrafski delavnici (4.9. ob 9. uri), delavnici oblikovanja stekla v Tiffany tehniki (11.9. ob 9. uri), pletarski delavnici (18.9. ob 9. uri) ter delavnici peke kruha v krušni peči (25.9. ob 10. uri). Za vse delavnice so obvezne predhodne prijave preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

 
Tehniški muzej Slovenije
Bistra pri Vrhniki
01/750 66 70, 01/436 64 90
info@tms.si
www.tms.si

Sorodni članki

Prijava