Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zdivjajte se po Avstraliji!

Vsebina

Avstralija niso samo plaže za surfanje in kenguruji. Lahko vas preseneti raznolikost divjine, ki jo ponuja ta kontinent. Spodaj so našteti vrhunski hostli, ki vam ponujajo izkušnjo Avstralije in njihove divjine!

Avstralija  Avstralija  Avstralija  Avstralija  Avstralija
 
Sydney Harbour YHA se nahaja v zgodovinskem delu velemesta in od tukaj lahko obiščete živalski vrt Taronga Zoo. Kot vodilni zoološki vrt ima največjo zbirko domorodnih živali, o katerih si lahko preberete več na: www.taronga.org.au .

Pittswater YHAPittswater YHA se nahaja 30km severno od Sydneya na robu nacionalnega parka Ku-ring-gai. Do njega pridete s trajektom ali vodnim taksijem, tam pa si lahko sposodite razne načine vodnega prevoza, s katerimi lahko raziskujete obalo parka. Ku-ring-gai Chase National Park je dom najnenavadnejših primerkov avstralskih živali, ki jih boste zagotovo z navdušenjem gledali med organiziranimi pohodi ali vodnimi izleti po parku.

Exmouth YHA v zahodni Avstraliji je sicer luksuzen, a cenovno dostopen. Nahaja se na skupnem ozemlju s hotelom Potshot, tako da lahko gostje obiskujejo tudi bazene in bazenski bife. V bližini sta tudi Ningaloo Reef in Cape Range National park, kar pomeni veliko možnosti ogleda divjine. Med ostalim lahko greste plavati z morskimi psmi. Prav tako pa se lahko greste potapljati v kristalno prosojni vodi zaliva Turquoise Bay.

Perth City YHAPerth City YHA je odlično mesto za zaljubljence. Od tod lahko obiščete otok Rottnest, kjer živi neverjetna žival imenovana quokka, katero najbolje opišemo kot miniaturnega kenguruja. Več informacij najdete na: www.rottnestisland.com.

 
 
 
Forest Lodge YHA se ponaša z lastnimi kenguruji Elso in Vukijem. Organizirajo tudi pohode v divjino, kjer boste lahko pogledali divjo avstralsko rastlinstvo in živalstvo. Ker je večina teh živali zelo redka, bo to prava izkušnja za vas. Čeprav je hostel izven mesta, ne boste pogrešali nočnega življenja, saj ima svojo kavarno, lokal in odprt kino.
 
 
Kangaroo Island YHAKangaroo Island YHA je le 100 metrov stran od plaže in trajekta, kjer se lahko spočite v visečih mrežah v vrtovih. Na otoku so kolonije pingvinov, morskih levov, kengurujev in še veliko več veliko bolj nevsakdanjih živali. Priporočamo vam sprehod po zaščitenih parkih in zavetiščih za živali.
 
Monkey Mia Dolphin Resort YHA je prostor za spoznavanje delfinov. Hostel je na področju Shark Bay, ki je varovano kot svetovna dediščina. Tu je dom znanih delfinov s stekleničnim nosom, ki obiskujejo plažo in kopalce. Shark Bay ima še več znamenitosti, kot so dugongs, bolje znani kot morske krave. Ponujajo vam izlete z ladjicami s steklenim dnom, ali pa izlete s kamelami.

Port Elliot YHA Port Elliot YHA je bil prenovljen, da spominja na hiško ob paži s čudovitim panoramskim ogledom. Na plaži si lahko privoščite sprehod, ali pa izposodite kajak. Port Elliot ponuja izlete tudi v park Urimbirra, kjer najdemo tudi nočno miško. Odpravite pa se lahko tudi na izlet na granitni otok, kjer lahko obiščete pingvine na njihovih nočnih pohodih. Center za opazovanje kitov v zalivu Victor, kjer boste se o kitih tudi mnogo naučili.

 
Coodlie Park YHA je odlično izhodišče za obisk polotoka Eyre in zalive Venus Bay. V parku krokodilov si lahko privoščite nočne oglede in vidite velike zahodne sive kenguruje, kosmatonose Wombate, zajce in lisice, ter ptice, ki gnezdijo na tleh. V zalivu boste videli plavati delfine in tjulne, ki se tukaj prehranjujejo celo leto, v bližini (Point Labatt) pa je tudi kolonija morskih levov. Ljubitelji adrenalina pa lahko greste tudi plavati z morskimi psi!

Eco Beach YHAEco Beach YHA v zalivu Apollo Bay je posebej zasnovan hostel z velikimi prostori in zunanjimi balkoni. Nahaja se na poti med mestom in plažo, tukaj pa si lahko sposodite tudi kolo, s katerim raziskujete okolico. Ljubitelji narave lahko greste raziskovati park Great Otway National Park, kjer se priključite organiziranim pohodom. Izposodite si lahko tudi kajak in se odpravite do kolonije tjulenjev, ki so tako radovedni, da bodo prišli povsem k vam!

 
Amaroo Park YHA  ima odlične možnosti, da se sami oskrbite v kuhnjici, za žarom, ali pa odpočijete v bazenu. Na izbiro imate tudi veliko pohodov, da vidite naravo in živali – parado pingvinov, kjer majhni pingvini prvič pridejo iz vode na suho. Sprehodite se lahko tudi do centra za ohranjanje koal, ali pa greste do Seal Rocks, kjer je kolonija tjulenjev.

Grampian YHA Eco HostelGrampian YHA Eco Hostel se nahaja v nacionalnem parku Grampian. Tukaj so najbolj raznolike ptice Avstralije in tudi kenguruju, walabiji in emuji. Sam hostel pa je zelo ugleden in udoben, kjer lahko gostje tudi obiščejo lasten živalski vrt Halls Gap Zoo, kjer lahko tudi krmite prijazne domorodne živali.

 

Port Macquarie YHA je postaja med mestoma Sydney in Brisbane. Je le 200 metrov stran od plaže, ki ponuja različne dejavnosti, kot je jezdenje kamel, opazovanje delfinov in pelikanov, ali pa ladijske odprave opazovanja kitov.

Narooma YHA je odličen kraj za opazovanje kitov. Mar mestoma Sydney in Melbourne se nahaja le malce stran od mesta in plaž. Je eden boljših in cenovno dostopnejših lokacij za opazovanje kitov. Ima tudi zelo udoben vrt in sončno teraso.

Myella Farmstay YHAMyella Farmstay YHA  omogoča izlete na konjskih hrbtih, kakor tudi motorjih, kjer lahko ženete in molzete krave, ali pa se naučite metati laso. Lastniki skrbijo tudi za osamele mladiče kengurujev, katere lahko celo sami hranite z mlekom.
 
Magnetic Island YHS je poletni naravni rezervat. Tukaj najdemo bungalove, ki so na samem zaščitenem področju, kjer imate možnost spati med koalami ali krokodili! Magnetni otok je zavetje redkih živali, za katere verjetno sploh še niste niti slišali. Skupaj z varuhi lahko greste na pohode po parku, ali pa na izlet s kajakom, kjer boste videli delfine, želve in morske orle koralnega grebena.
 

Cairns Central YHACairns Central YHA se nahaja nasproti trgovskemu centru Cairns in ima veliko vrtov, bazen in dva zdraviliška centra. Organizirajo tudi pohode v divjino proti velikemu koralnemu grebenu. Priljubljena hribovska slikovita točka pohodov je vasica Kurunda, ki jo obdaja zaščiten pragozd. Do tja pridete s Skayway železniško progo, tukaj pa lahko obiščete tako kljunaša, kakor slatkovodne krokodile in velike zelene drevesne kače. Uživate lahko tudi v opazovanju eksotičnih ptic.

The Treehouse YHA ja svojevrstna lesena zgradba sredi deževnega gozda. Obkrožena je s pragozdom, sončnimi plažami in morjem s korali. Prav tako pa je to tudi dom neletečih ptic.

Colonial Village YHA v zalivu Hervey Bay ste najbližje otoku Fraser. To je največji peščeni otok na svetu. Tukaj živijo redke ptice in živali kot so dingo, ali pa razni kuščarji. Obdan s tropskimi gozdovi je hostel prejel že več nagrad turistične zveze.

Več informacij o hostlih v Avstraliji najdete na www.yha.com.au .

Sorodni članki

Prijava