Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

X. festival divjih gosi v TATI

Vsebina

Dogodek
Vsako leto zadnjo soboto v novembru MME organizira spektakularni ptičji festival v starodavnem mestecu Tata. Mesto obkroža veliko umetno jezero, kjer več  kot 40.000 gosi preživi zimo. Ob konca oktobra dalje se velike jate približujejo območju in jih lahko opazujete, kako krožijo po okoliških poljih. Nekje od štirih popoldan pa se vračajo na Staro jezero. Vračanje ptic na jezero je tako impresiven dogodek, da je kaj hitro pritegnil ljubitelje narave, ljubitelje ptic in okoljevarstvenike. To je edini kraj v vsej Evropi, kjer lahko divje goske opazujete kar iz mesta, zaradi česar je ta dogodek res nekaj posebnega.

Program
Razen jutranjega vzleta in popoldanske vrnitve gosk pa je območje dom tudi mnogim drugim pticam in tako resni opazovalci z veseljem razložijo in pokažejo zainteresirani javnosti svoj konjiček ali celo poklic. Tedaj na primer učijo, kako prepoznati različne vrste gosi, ali pa kako se zvoni pticam, kar je prav posebna izkušnja, saj omogoča preučevanje ptic povsem od blizu.

 
Drugi celodnevni dogodki so še: prikazovanje ornitologije, prikazovanje filmov o naravi, opazovanje ptic s teleskopom, razstave fotografij, ilustracije ptic in posebni programi za otroke (v zabaviščnem šotoru kreativne edukacije CINCER). Festival vam bo zagotovo ostal v spominu. Festival skrbi tudi za otroke in je prijazen vsej družini, saj lahko najmlajši dobijo tudi lastne daljnoglede in se učijo z njimi opazovati ptice.

Sejem
Možno je tudi kupiti izdelke domačih obrtnikov, kot so slike ptic, lončeni izdelki, lesene igrače in domače dobrote za potešitev lakote in žeje (tako tople kot hladne napitke).
 

Če želite torej 26. in 27. novembra obiskati X. festival divjih gosi, pridite in preživite konec tedna z ljubitelji ptic, lahko prespite v hostlu Oreg-to Club
 
 
Obiščite HI Madžarska ali hihostels.com da rezervirate hostel v Budimpešti in katerikoli hostel na Madžarskem.
 

Sorodni članki

Prijava