Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Youth Hostel na Fraser Island

Popotniški Youth hostel se nahaja v Happy Valley na vzhodni obali največjega peščenega otoka na svetu – Fraser Island, ki se nahaja v neposredni bližini Queensland-a, ugnezden med razbitinami Maheno-a, izliva Eli-a in sijajnimi pisanimi plažami. Ta hostel predstavlja nekaj kar mora videti vsak popotnik.

Vsebina

Na otoku lahko uživate v vožnji z vozilom s pogonom na vsa 4 kolesa po urejenih poteh ali pa uživate na številnih brezpotjih (najbolj znan od slednjih The Great Walk) v pohodništvu in na vrhu gričev z čudovitim razgledom.

Fraser Island spada med najlepše otoke na svetu in obiskovalec ne potrebuje veliko časa, da ugotovi zakaj je temu tako. Odkrijte in raziščite 75 kilometrov obale, kristalno čista jezera, pristen deževni gozd in neverjetne sipine. Tudi favna otoka je zelo bogata, saj na otoku živi veliko ptic, dingov, delfinov in kitov, ki se selijo, zato mora biti fotoaparat zmeraj pri roki – saj nikoli ne veste, kdaj se ponudi priložnost za prekrasno fotografijo.

Hostel je bil pred kratim prenovljen, a kljub temu ostaja zvest svojim otoškim koreninam. Tako najdete v hostlu stropove, ki so obokani z lesom, udobne sobe in bar z vsemi dovoljenji v katerem vam postrežemo z zajtrkom, kosilom in večerjo. Glede prenočišča lahko izbirate med dvojčki in pa med sobami, kjer so kabine skupne več ležiščem, v hostlu pa je del imenovan Diva's Dorms, ki je namenjen samo dekletom brez dodatnih doplačil. V tem delu hostla so vse sobe dvoposteljne in opremljene z omaricami, ki se dajo zaklenit.

V dodatno ponudbo hostla sodijo: ponudba najema vozil s pogonom 4x4, najem ribiške opreme, miza za biljard in bistro z ugodno ponudbo hrane. V hostlu se dogajajo tudi tematski večeri, ki so različno obarvani kot so razni kvizi, karaoke, tekmovanja ob bazenu, mehiške zabave in ob večjih športnih dogodkih so zagotovljeni tudi prenosi v živo.

Iz hostla so ob predhodni rezervaciji omogočeni transferji iz Hervey Bay-a YHA ob 8. uri zjutraj, do trajektnega pristanišča pa lahko potujete tudi v lastni režiji (z vozilom 4x4 preko Mavrične plaže – Rainbow beach oz. Hervey bay terminalov), sledite oznakam za Happy Valley.

Za rezervacijo prenočišča v Fraser Island popotniškemu Hostlu obiščite www.yha.com.au.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava