Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Koblenz – najlepši kotiček Nemčije

Vsebina

Kjer zgodovina oživi!

V slikoviti pokrajini, ki sta jo oblikovali reki Ren in Mozela, s štirimi nižjimi planotami, se nahaja dve tisočletji staro mesto Koblenz. Kopica kulturnih spomenikov in historičnih zgradb, prijetne ulice in ozke uličice, sproščeno in dobrohotno ozračje trgov in rečnih promenad dajejo Koblenzu njegovo očarljivost, kjer se obiskovalci kaj kmalu počutijo kot doma.

Uživali boste v lokalnih posebnostih, kot so pokušine vina na znanih strmih vzpetinah ob reki, kar sta visoko cenila že Thomas Jefferson in Kraljica Viktorija v 18. in 19. stoletju. Na voljo imate pivske vrtove, vinske kleti, ki ponujajo različne možnosti za okušanje značilnosti tega območja.

Obiskovalci, ki sledijo poti zgodovine Koblenza se hitro znajdejo med zgodbami mesta, ki so ga stoletja zasedali Franki in je bilo izbrano za rezidenco nemškega volilnega princa, nakar so ga osvojili Francozi in utrdili zoper Prusom. Koblenz je resnično urbano središče, ki na svojstven način odraža zgodovino Evrope.

Zidovi in stolpi utrdbe, gradovi in palače ter parki pričarajo živo podobo preteklosti mesta. Koblenz so osvojile tuje vojske in je gostil razne prince, kralje, cesarje in predsednike. Danes obiskovalce z vsega sveta prihajajo odkrivati zgodovino in bogato kulturno dediščino tega starinskega mesta.

Razgled s trdnjave »Ehrenbreitstein«, 118 metrov na reko Ren, navzdol proti »Deutsches Eck« (»Nemškemu kotu«), preko reke proti na novo postavljenemu kipu cesarja Williama I je preprosto osupljajoč. Koblenz je zagotovo pravi magnet za mednarodni turizem in odlično izhodišče za nadaljnja raziskovanja pokrajin ob Renu ali Mozeli.
Koblenz prav tako označuje začetek/konec zgornje osrednje doline reke Ren in je na seznamu svetovne dediščine UNESCO.

65-kilometrov dolg del osrednje doline Rena, prepreden z mnogimi dvorci, je zgodovinska krajina z mnogimi vinogradi in predstavlja dolgo zgodovino človeškega poseganja v naravo in kultiviranja krajine. Krajina je globoko povezana z zgodovino in o njej so stkane mnoge legende, ki navdihujejo pisatelje, slikarje in skladatelje že vrsto stoletji.

Kot del gozda »Ehrenbreitstein«, je prenovljen hostel nedavno odprl svoja vrata. Sodobna namestitev in zgodovinska arhitektura sta tukaj v zanimivi harmoniji. Gostje hostla ima izvrsten pogled preko doline na obe reki.
Koblenz bo tudi gostil nacionalno hortikulturno razstavo v letu 2011 in youth hostel bo na sami lokaciji.

Hostel Koblenz je primeren za vse vrste popotnikov – tako družine, skupine ali posamezne popotnike. Na voljo je trenutno 157 postel v 1-, 2- in 4-posteljnih sobah z lastnimi sanitarijami.

Pri vhodu je tudi recepcija, bistro, okrepčevalnica, restavracija in otroški kotiček. Pet skupnih prostorov omogoča sestanke in dogodke (od 16 do 64 oseb), saj so opremljeni s projektorji, televizijami, DVD predvajalniki, W-LAN povezavo in klavirjem.
Popotnike vabimo, da uporabijo naše internetne terminale, igre, zunanji roštilj, kakor tudi igrala za otroke, ki se nahajajo na našem velikem dvorišči.

Hostel Koblenz je primeren in odprt vsem vrstam uporabnikov.

Youth Hostel Koblenz
Festung Ehrenbreitstein
56077 Koblenz
Tel. ++ 261 972870
koblenz@diejugendherbergen.de
www.DieJugendherbergen.com

Sorodni članki

Prijava