Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Muzej pošte in telekomunikacij

Vsebina

fotograf Blaž ZupaniV Polhograjski graščini domuje enota Tehniškega muzeja Slovenije, Muzej pošte in telekomunikacij, ki je od leta 1985 do 2008 deloval v Starološkem gradu.

V muzeju si lahko ogledate zbirke Zgodovina pošte, Zgodovina telekomunikacij, Telefonistke in telegrafistke ter Živin kotiček, ki je namenjen najmlajšim obiskovalcem, ter začasno razstavo Začetki mobilne telefonije v Sloveniji.

fotograf Blaž ZupaniV zbirki Zgodovina pošte je prikazan razvoj pošte od prazgodovine do danes. V štirih sobah so razstavljene makete poštnih vozov, rekonstrukcije poštnih uradov in uniforme poštarjev iz različnih obdobij ter različna poštna prevozna sredstva (kočija, moped, kolo). Poleg naštetega si lahko ogledate odlomke filmov na temo pošte in animirani film.

 
fotograf Blaž ZupaniV zbirki Zgodovina telekomunikacij je posebna pozornost namenjena telegrafistkam in telefonistkam. Razvoj telefonije in telegrafije je namreč pripomogel k ustvarjanju novih delovnih mest, ki so jih zasedle predvsem ženske. Na ogled so tudi stari telefonski aparati, teleprinterji, telefoto naprave in druge naprave za pošiljanje sporočil na daljavo. Preko telefona lahko poslušate kako so telefonirali v preteklosti.

arhiv Tehniški muzej SlovenijeŽivin kotiček je namenjen najmlajšim obiskovalcem muzeja, ki se s pomočjo igre (Poišči par, Pošta skozi čas) in raznih delavnic (izdelovanje poštnega roga, poštne kape, štampiljke itd.) spoznavajo z zgodovino pošte in telekomunikacij.

Več informacij dobite na naši spletni strani  www.tms.si.

fotograf Blaž ZupaniMuzej pošte in telekomunikacij
Polhov Gradec 61
1355 Polhov Gradec
01 364 00 83
ajda.kozjek@tms.si

Sorodni članki

Prijava