Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pozdravite Republiko Češko

Vsebina

Dragi prijatelji in popotniki, pozdravite Republiko Češko.

V veliko veselje mi je, da vas pozdravim in povabim na Češko. Moj načrt je napisati ponekaj stavkov vsak mesec v naslednjih petnajstih letih. Želim vas resnično pritegniti in upam, da boste v tem času obiskali Češko ter uživali v eni izmed predstavljenih poslastic, katere vam bom malo po malo opisoval. Hkrati vas bom pa vabil na razne aktualne dogodke širom države ter vam dajal nasvete o prenočiščih v hostlih češke Youth Hostel zveze.

 
Kaj lahko pričakujete? Kaj ima Češka za ponuditi? Češka ni le Praga. Tukaj najdemo še toliko zanimivosti in lepote, da je včasih prava škoda, da imamo zlato mesto, ki pritegne toliko pozornosti, da obiskovalce večino drugega spregledajo. Glede na velikost države, lahko obiščete veliko več kot le znamenitosti Prage. Tudi Brno vam nudi vso živahnost velikega mesta in premore znamenitosti ki so del svetovne dediščine UNESCO, prenočite pa lahko v dveh HI hostlih. Hostel Fleda z znamenitim klubom Fleda in povsem nov Hostel Mitte v samem centru mesta ponujata odlične sobe. Ali bi raje okusili manjša mesta? Kaj pravite na Litomysl, Telc ali Češki Krumlov (toplo priporočam)? Neverjeten in sodoben hostel v UNESCO-vem mestu Litomysl se nahaja v nekdanji pivovarni v dvorcu Litomysl, ki je del svetovne dediščine. Pa gores? Prelepi gorski venec (Nova Klinovka) v gorovju Krkonose znova privablja turiste. V prenovljenem hostlu poskrbijo za vse vaše potrebe, okušate pa lahko tudi lokalne dobrote njihove restavracije. Želite plavati ali kolesariti ob gorovju Sumavi (nasvet za danes)? Hostel Sport se nahaja v slikovitem mestu Frymburk, na obrežju jezera Lipno in v umirjenem delu mesta blizu samega centra... v bližini kolesarske dvorane. Ali pa vas bolj zanimajo VINO, podeželje, motorji, zgodovina, kultura, in VINO južne Češke? Potem je mesto Znojmo prav to, kar potrebujete. Ne vem, če bo 15 let dovolj, da opišem vse... Kaj pa Češko pivo? Komentar nipotreben. Samo obiščite Plzen ali Češke Budejovice (poskusite preko 80 različnih vrst piva, večinoma iz Kube in Karibov v Hostlu in pivnici KUBa v Českih Budejovicah).
 
 
Saj res, ne smem pa tudi pozabiti povedati, da je Češka dežela gradov in dvorcev – so vam mar všeč? Zgodovina je tako blizu... skočimo skozi stoletja v obdobje kraljev, vitezov in princes v gradu Karlstejn ali dvorcu Hluboka. Od 1. julija 2011 vsem članom Hostelling International ponujamo do 30% popusta pri vstopu v več kot 100 gradov in dvorcev (najmanj pa 10% popusta, če bivate v katerem izmed več kot dvajsteih HI Hostlov).

Pomahajte domu in si uredite člansko izkaznico (s čimer boste prihranili denar) in poletite na Češko, kjer vas pričakujemo, da vam ponudimo nočišče (Youth Hostel zveza češke).

Kmalu se znova vrnem – oprostite za manj kvalitetno angleščino – in bom zelo vesel vaših mnenj na temo, ki naj jo kot prvo opišem (mesta in mestno življenje, ali podeželje, ali tradicionalna hrana in pijača, ali znamenitosti...). Sledil bom vašim navodilom (tukaj sem za vas).

Pozdrav iz Češke,
Jakub (
vosahlo@czechhostels.com)
 
Obiščite HI Češka ali hihostels.com da rezervirate hostel v Pragi in katerikoli hostel na Češkem.

Sorodni članki

Prijava