Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Podeželski hosteling - Estonija

Vsebina

Ogledati si morate prestolnico, da dobite prvi vtis države, ki jo obiskujete. Vendar pa je res tudi ravno nasprotno, da ne spoznate dežele, če ste obiskali le njeno prestolnico. Ne spreglejte torej podeželja po Estoniji!

Zelo zanimiva je provinca Valgamaa, ki leži na jugu Estonije in prav kliče popotnike, da jo raziščejo. Center pokrajine je (čeprav majhno) mesto Valga, ki se nahaja ob meji z Latvijo. Dejansko poteka meja prav skozi srce mesta, kar omogoča lahek in pogost prestop meje, hkrati pa tudi spoznavanje dveh jezikov, dveh miselnosti, dveh valut in dveh načinov življenja v istem dnevu!
 
Popotniki bodo z veseljem prišli v cenovno ugoden (ali če imajo dodatne želje tudi bolj razkošno nočišče) hostel Kalda Farm Youth Hostel, le 20 kilometrov izven mesta Valga. Tamkaj lahko uživate tako v mirnem podeželjskem življenju, kakor tudi v ponudbi mesta in njegovega vrvežra bližnjega Valga/Valke.

Hostel ponuja pohodniške izlete po ravninah in položnih gričih, poljih in gozdovih za vse ljubitelje narave. Bobri, divje živali in ptice, ki jih lahko opazujete v gozdovih in močvirjih, vas pričakujejo.
Tisti bolj športni po duhu si lahko sposodite tudi kanuje in raziščete okoliške reke in jezera, zgolj kot ljubitelji narave, ali pa celo kot ribiči z željo po posebnem in zahtevnem ribolovu.
Na voljo je tudi izposoja koles. Kolesarska pot "Tour de LatEst" poteka prav pred vhodom v hostel!
S seboj si vzemite malico in preživite cel dan na prostem!

Vsi, ki vas zanima zgodovina, lahko obiščete veliko krajev v bližini. Od Dancev, preko Nemcev, Švedov, Poljakov in nazadnje tudi Rusov, so vsi kot osvajalci pustili sledove po deželi. Le Finci so izjema na tem seznamu nepovabljenih gostov, ki so prihajali v Estonijo, saj so le oni prišli pomagati Estoniji v času njenih porodnih krčev.

In kaj se splača narediti po aktivnosti polnem dnevu v gozdovih ali na vodi? Na voljo je pivnica, s sveže hlajenim pivom ali čim močnejšim, če vam je to ljubše od toplih kav in čajev. Lahko se odpravite kam poslušati glasbo, ali pa se družite ob raznih igrah in pogovorih ter tako krajšate čas ob dolgih poletnih večerih.  Lahko se tudi odločite za prostorne savne, posedanje po terasi na večernem soncu ali pa posedanje ob tabornem ognju – celo v pokritem prostoru, če vam vreme ni naklonjeno.

Najboljše pa seveda za na konec: skrbnika Heinar in Ulrich sta na voljo, da vam v vsem pomagata, svetujeta in sta na uslugi, da bi vaše bivanje bilo čim bolj bogato in doživetji polno.

Sorodni članki

Prijava