Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Skandinavija, vrh Evrope!

Vsebina

Obiščite ta neverjeten del sveta in okusite Finsko, Švedsko, Norveško, Dansko in Islandijo – vse v desetih dneh!

Te spektakularne Skandinavske države imajo izvrstno mrežo hostlov, ki ponuja različne dejavnosti in zabavo, namenjenih vsem. Berite dalje, da odkrijete naše nasvete, kaj početi, kam oditi in kje prespati za pravo popotniško doživetje!

Finska
Dežela tisočerih jezer in znana po svojih savnah, je Božičkov dom, od tam pa so tudi svetovno priznani ustvarjalci kot sta Itttala in Marimekko.

Potovanje pričnite v finski prestolnici Helsinki in se namestite v Eurohostlu, ki se nahaja v delu mesta imenovanem Katajanokka, ki je blizu tržnega trga in leži v soseski zgradb v slogu Jugendstil (Art Nouveau). Helsinki je zelo lahko raziskovati kar peš, zato si privoščite dva dni za raziskovanje mnogoterih arhitektonskih slogov in okusite kavarniško družbo, ki zaživi poleti, ko ljudje posedajo in opazujejo, kako se svet vrti! Kot obalno mesto, se Helsinki razteza na prelepe otoke, kjer so venomer na razpolago zelene površine.

Z 64 HI Hostli na Finskem, je vedno veliko možnosti na voljo za nočitve, če želite raziskovati državo. Od neverjetne arhitekture prestolnice Helsinkov, do pravega paradiža za ribiče in jadralce na arhipelagu Aland, ali pa v prekrasni divjini Laponske, vam je bogata izbira narave in kulture Finske na dosegu roke, iz katerega izmed hostlov širom Finske.


 
Švedska
Švedska ponuja očarljive kombinacije lepote, svežega zraka, aktivnosti in živahnih mest.

Od Helsinkov letite z letalom, ali plujte z ladjo 400km na vzhod do Stockholma, mesta ki se ga da preprosto opisati, da je lepo. Stockholm je mednarodno mesto z mnogo nakupovalnimi centri, kakovostnimi restavracijami, živahno kulturo in slavno glasbeno sceno. Ne le, da vam ponuja mnogo toga za raziskovanje, Stockholm ponuja tudi zbirko neverjetno raznolikih hostlov, v katerih ste lahko nastanjeni! Preizkusite Jumbo hostel, popolnoma obnovljeno letalo Jumbo Jet, ki se nahaja blizu letališča. Ali pa prenočite na ladji – af Chapman – ki se nahaja v centru mesta. Brez težav boste raziskali Stockholm tudi peš, ali pa si ga ogledali z ladje, ter spoznali lepo mesto v drugi luči.

S skoraj 400 hostli, hoteli in gorskimi postajami ter višinskimi kočami je mogoče prespati v enem od HI Švedska v kateremkoli večjem mestu, globokem gozdu gorskih divjin ali na osamljenih otokih in arhipelagih.

Oglejte si seznam vseh hostlov na Švedskem.


 
Norveška
Norveška je znana po tem, da je dežela Vikingov in po svojih veličastnih fjordih, polnočnem soncu in severnem siju.

Iz Stockholma pojdite z avtom ali letalom v Oslo, prestolnico Norveške, ki morda ni velika, a ima prav vse za ponuditi! Prespite v hostlu Oslo Haraldsheim in obiščite znano smučarsko skakalnico Holmenkollen ter osupljiv park kipcev Vigeland. Smučajte ali tecite na smučeh pozimi ter obedujte v fjordu poleti. Spoznajte prave Vikinške ladje, oglejte si znamenito sliko Edvarda Muncha -‘The Scream’ (krik) – in ne izpustite nove operne hiše, ki je zgrajena kakor ledena gora, ki se dviguje iz fjorda Oslo!

Mreža hostlov po Norveški obsega preko 80 hostlov – od skrajnega severa Nordcap in Lofotskih otokov, do drugačnih prelepih krajev južne pokrajine, norveški hostli se nahajajo zmeraj v bližini najzanimivejših delov države.


 
Danska
Danska ima Legoland – prvovrstno turistično atrakcijo za celo družino, in eno izmed najbolj živahnih mest Evrope - Kopenhagen.

Iz Osla pojdite z avtom, avtobusom, trajektom ali vlakom v Kopenhagen in se nastanite v največjem evropskem hostlu v mestu – Copenhagen City Hostel. Od tod obiščite vrtove Tivoli in zabaviščni park ter kraljevi grad Amalienborg. Oglejte si znamenitosti z ladjice s kanala, nakupujte v Strøgetu in uživajte v znanih Danskih odprtih sendvičih.

Obdana z morjem in vrsto večjih ali manjših otokov, ima Danska prelepo pokrajino, ki je vredna raziskovanja. Je mala državica, po kateri je lahko potovati. Na voljo je kar 95 hostlov, dežela pa je znana po gostoljubnosti.

Oglejte si seznam vseh hostlov na Danskem.
 

 
Islandija
Pojdite na ledenik, oglejte si gejzir, obiščite vulkan, opazujte tjulnje in pufine na obali in občudujte severni sij ter svetle noči pod polnočnim soncem – na Islandiji boste spoznali naravo, kot je še nikoli niste srečali!

Pojdite z letalom in Kopenhagna do vaše zadnje postaje Reykjavik. Ko pristanete se sprostite in si spočijte v mineralnih vodah Modre lagune – odkritega geotermalnega kopališča. Prenovljeni pojdite v mesto Reykjavík ter uživajte v galerijah in majhnih butikih. Zvečer lahko greste opazovati kite, preden se odpravite ponočevati – saj nočno življenje začne pozno in traja vse do jutra!

Da bi gostoljubje Islandije v popolnosti zaužili, se odpravite tudi iz prestolnice. Tako hostel Reykjavík Downtown kot Reykjavík City Hostel imata odlične popotne informacije, kjer vam lahko pomagajo rezervirati ekskurzije po vaši želji. Priporočamo vam naravne ekskurzije z nizkim ogljičnim odtisom kot so snorkljanje, rafting, jamarstvo ali sprehodi po ledeniku. 

Oglejte si seznam vseh hostlov na Islandiji.

Sorodni članki

Prijava