Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Plezanje v okolici Celja

V okolici Celja se nahajajo številna plezališča različnih težavnosti, ki ponujajo izvrstno plezanje v vseh razmerah. Z avtom so vsa dosegljiva v 20 minutah.

Vsebina

Prespite v hostlu Celje in odkrivajte plezalne uganke v bližnji okolici. Za nemoten trening pa je v hostelu Celje poskrbljeno s lažjo plezalno steno, kjer si lahko malo ogrejete prste. Po plezanju se lahko sprostite v kavarni ali pa v parku za hostelom, kjer lahko preizkusite slackline, visečo mrežo ali pa celo spečete kaj na žaru.

V hostlu Celje prirejajo tudi alpinistična predavanja in organizirajo plezanje za goste in ostale turiste v sodelovanju z plezalnim in alpinističnim odsekom Celje – Matica. Lahko pa najamete gorskega vodnika za odkrivanje lepot slovenskih gora.

Vabljeni da odkrijete skrivnosti plezanja v plezalnem paradižu sredi Slovenije.

Kotečnik

Kotečnik (772 m) je 1.800 m dolg gorski greben, ki se razteza v smeri vzhod-zahod. Severno pobočje Kotečnika se dviguje nad Zabukovico in Libojami, kjer je bil nekdaj premogovnik. Bolj kot gornikom, je Kotečnik znan plezalcem, saj se pod vrhom, na južnem pobočju razprostira dolga stena, ki nudi plezalcem 334 plezanih smeri od težavnosti 4b do 8c.
www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp, www.kotecnik.info

Slomnik

Veliki Slomnik je vrh, ki se nahaja med Košnico pri Celju in Libojami. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico, zaradi gozda ni razgleda. Z nekaj minut oddaljene razgledne točke, pa se nam odpre pogled proti Libojam.
www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp?crag=629

Kamnik

Kamnik je vrh v Zasavskem hribovju, pod katerim je tudi plezališče, ki plezalcem ponuja 60 plezalnih smeti od težavnosti 2 do 7b.
www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp?crag=590, www.drustvo-pdkamnik.si

Pod Reško planino

V okolici Prebolda vam je na voljo plezališče Pod Reško planino. Plezališče Pod Reško planino ima odlično opremljenih kar 65 smeri. Najtežja med njimi ima oceno 8b, najlažja pa 4. Dolžine smeri so med 8 in 20 metri.
www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp?crag=614

Vransko

Novo plezališče se nahaja v vasici Vransko, ki leži tik ob glavni cesti Ljubljana - Celje. Plezališče se nahaja v SV delu Vranskega. Stena je star kamnolom, ki pa ga je čas naredil že povsem primernega za plezanje. Plezalci lahko prevladujejo smeri od 4a do 6a.
www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp?crag=642&p_ctx=long

Socka

Plezališče Socka je lokalnega tipa. Plezalci lahko izberejo eno izmed 15-ih smeri, ki so dolge med 6m in 30 m, s težavnostjo ob 5b do 7a.
www.plezanje.net/climbing/db/showCrag.asp

Sorodni članki

Prijava