Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Strast do hitrosti

Vsebina

Razstava motociklov ob 20-letnici družbe Akrapovič na ogled v Tehniškem muzeju Slovenije

V letu, ko družba Akrapovič beleži svojo 20-letnico, je eden izmed viškov obletnice družbe iz Ivančne Gorice, razstava tekmovalnih motociklov, opremljenih z izpušnimi sistemi Akrapovič.

Slovensko znanje, katerega generator je Igor Akrapovič, je v teh dvajsetih letih pripomoglo k osvojitvi kar 57-ih naslovov svetovnih prvakov v različnih zvrsteh motošporta. Zbirka motornih koles, ki je do 2. 10. na ogled v  Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki, je zares impresivna! Med motocikli je moč videti tudi takšne dirkaške dragulje kot so Suzuki GSR-V (Alvaro Bautista), Honda VTR SP-2 (Colin Edwards), Yamaha YZF-R1 (Ben Spies), Kawasaki ZX-RR (Shinya Nakano), Aprilia RSV4 (Max Biaggi), Suzuki RMZ450 (Steve Ramon), Yamaha YZF450 (James Stewart), KTM SXF350 (Antonio Cairoli), KTM LC8 950 Rallye (Fabrizio Meoni), KTM Rallye 450 (Marc Coma) in Yamaha YZR-M1 (Jorge Lorenzo). Ob motociklih so razstavljeni tudi agregati, ki so za družbo Akrapovič še posebno pomembni, med njim nekaj svetovnih posebnosti, kot denimo motor KTM V-4 iz razreda MotoGP. 

Razstava je prava poslastica za ljubitelje motošporta, zato je obisk zbirke tako pomembnih motociklov in agregatov, enkratna priložnost, ki se ne bo ponovila tako kmalu!

Razstavo si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice do 2. oktobra 2011.

Tehniški muzej Slovenije
Bistra pri Vrhniki
01/750 66 70, 01/436 64 90
info@tms.si
www.tms.si


 

Sorodni članki

Prijava